Atgal

„Grinda“ pristato 2017 m. I pusmečio pasiekimus

2017 09 04

„Grinda“ - nuolat besikeičianti įmonė, kurios veiklą galima išskirti į 5 svarbiausias sritis.

1. Beglobių gyvūnų kontrolė ir priežiūra.
Per 2017 m. I pusmetį „Vilniaus gyvūnų globos namuose“ nebuvo užmigdytas nė vienas beglobis gyvūnas. Daugiau nei 100 gyvūnų surado nuolatinius namus, o sostinės senjorai turi galimybę nemokamai sterilizuoti, vakcinuoti ir ženklinti savo augintinius. Šia programa pasinaudojo 40 kačių šeimininkai. Pagal programą „Pagauk –sterilizuok - paleisk“ pagauta, sterilizuota ir paleista 330 benamių kačių.
Kurdama benamiams gyvūnams tinkamą socialinę aplinką, Bendrovė pirmą kartą dalyvavo visuomeniniame renginyje „DnB šeimos bėgimas – We Run Vilnius“ kartu su „Vilniaus gyvūnų globos namų“ augintiniais, kur po renginio abu beglobiai gyvūnai iš karto surado naujus namus.

2. Miesto paplūdimių priežiūra ir gelbėjimo tarnybos organizavimas.
Vilniaus mieste maudynių sezonas prasideda birželio 1 dieną. Per vieną veiklos mėnesį gelbėtojai išgelbėjo 5 skęstančiuosius (iš jų 2 vaikus) bei 18 poilsiautojų suteikė skubią pirmąją medicininę pagalbą. Prieš naująjį vasaros sezoną į visus 5 sostinės paplūdimius buvo atvežta 800 kv. m smėlio, atnaujinti informaciniai ženklai rekonstruoti du lieptai (802 kv. m).

3. Avarijų likvidavimo ir lokalizavimo paslaugos.
Sostinės tarnyba telefonu 1355 per parą sulaukia vidutiniškai apie 50 pagalbos prašymų. Skaičiuojama, kad per pirmuosius 6 šių metų mėnesius gyventojams ir įmonėms informacija bei pagalba buvo suteikta 6250 kartus.

4. Gatvių, kelių tiesimas, remontas, priežiūra.
Per pirmąjį 2017 m. pusmetį bendrovė „Grinda“ išasfaltavo 68,6 tūkst. kv. m kelių dangų, suremontavo apie 15 tūkst. kv. m šaligatvių, išasfaltavo daugiau nei 16 tūkst. kv. m kiemų ir atnaujino apie 3 tūkst. kv. m žaidimo ir sporto aikštelių, sutvarkė Vingio parko viešąsias erdves (išasfaltuota 16,3 tūkst. kv. m). Atsižvelgiant į bendrovės vykdomus veiklų optimizavimo procesus, atliekamų darbų ir teikiamų paslaugų tiesiogines išlaidas, buvo sumažinti Vilniaus miesto Rytinės, Pietinės ir Centrinės dalių gatvių ir kiemų dangos remonto bei priežiūros darbų (gatvių ir kiemų asfaltbetonio dangų pažaidų taisymo) įkainiai.

5. Lietaus nuotekynės tinklų priežiūra, paviršinių vandenų surinkimas, nuvedimas bei valymas.
Bendrovė eliminavo taršos gamtai židinį netoli Tūkstantmečio g. - Savanorių pr. sankirtos, kai nevalytos naftingos nuotekos tekėjo tiesiai į Neries upę bei operatyviai atliko sudėtingus vamzdyno perjungimo darbus ir lokalizavo taršos šaltinį. Taip pat „Grinda“ įrengė lietaus nuotekų srautų sureguliavimo sistemą Gudelių kaime (Zujūnų sen., Vilniaus raj.). Tokiu būdu buvo išspręsta gyventojų sklypų (virš 100 gyventojų) užtvindymo problema.

 

Apie UAB „Grinda“
Prieš 85 metus įkurta bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių ir kiemų dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. 2016 metais įmonės pardavimų pajamos viršijo 16 mln. eurų, ir bendrovė išmokėjo 333 tūkst. eurų dividendų, kurie buvo panaudoti tolesniam vilniečių gyvenimo kokybės gerinimui. Bendrovė patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą.