Atgal

Žiemą avarinės duobės Vilniuje bus likviduojamos greičiau

2018 01 16

Bendrovė „Grinda“ įsigijo mobilųjį asfalto gamybos įrenginį „Bagela“. Jis bus naudojamas avarinių duobių tvarkymui žiemos sezono metu, kuomet nedirba asfalto gamyklos. Skaičiuojama, kad per dieną šiuo įrenginiu galima sutvarkyti iki pusšimčio skirtingo diametro avarinių duobių Vilniaus miesto gatvėse.
 
„Atsižvelgiant į Lietuvos klimatines oro sąlygas, avarinių duobių šaltuoju metų laiku išvengti neįmanoma, nes nuolatiniai pasikartojantys atlydžiai ir užšalimai gali suskaldyti net ir tvirčiausią asfalto dangą. Kovodami su lietuviškos žiemos neišvengiamybe ir įsigijome šį vokišką įrenginį, kuris padės greičiau, sutvarkyti atsivėrusias duobes“, - teigia bendrovės „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.
 
Iki šiol avarinių duobių tvarkymui buvo naudojamas frezuotas asfaltas vėliau jį keičiant šalto asfalto mišiniu, kuris iš esmės buvo labai laikinas problemos sprendimas. Įsigijus mobilujį asfalto gamybos įrenginį „Bagela“ bus tvarkomos karšto asfalto mišiniu. Kaip teigia K. Vaicekiūtis, miestas greitai pajus visokeriopą šio įrenginio naudą: reikalingo asfalto kiekis galima apskaičiuoti labai tiksliai, įrenginys gali būti naudojamas ištisus metus, tačiau labiausiai jis pasitarnaus šaltuoju metų laiku. „Manome, kad tai yra puiki alternatyva brangiam šalto asfalto mišiniui, o duobių tvarkymo kaštai sumažės 1,5 karto. Džiugina ir ekologinis apsektas – duobių užtaisymui naudojamas perdirbamas asfaltas“, - teigia K. Vaicekiūtis.