Atgal

Likviduojamos peržiem atsiradusios duobės

2019 01 24

Žiemą dėl temperatūrų skirtumų kasmet atsiveria gatvių dangos pažaidos. Kasdien skirtingais kanalais – per mobiliąją programėlę „Waze“, kurios vartotojai gali nurodyti duobės vietą mobiliaisiais įrenginiais, taip pat iš viešojo transporto operatorių, iš gyventojų – Vilniaus miesto gatves prižiūrinti „Grinda” gauna iki 50 pranešimų apie atsivėrusias avarines duobes ir stengiasi jas kuo greičiau užtaisyti.

Kokios duobės laikomos avarinėmis? Tai tokios duobės, kai yra pažeisti du asfalto sluoksniai (maždaug 7-8 cm gylio).  Jos taisomos naudojant kelias skirtingas technologijas. Paprasčiausias būdas – duobių užpylimas biriomis medžiagomis; tai visame mieste atlieka „Grinda“ avarinė tarnyba, gavusi pranešimą apie atsivėrusias duobes. Taip pavojinga vieta laikinai sutvarkoma, o tolesnius tokių duobių taisymo darbus tęsia kelininkai – centrinę, pietinę ir rytinę miesto dalis prižiūrinti UAB „Grinda“ ar šiaurinę ir vakarinę dalis prižiūrinti „YIT Lietuva“.

Gatvių pažaidų remontui žiemą „Grinda“ pasitelkia mobilųjį asfalto gamybos įrenginį (reciklerį). Paruošta asfalto masė pakaitinama iki 175 laipsnių temperatūros ir specialiu termosu, kuris darbinę asfalto  temperatūrą išlaiko net tris paras, transportuojama į darbo vietą. Duobės kraštai sutepami siūlių sandarikliu, užpilta asfalto masė sutankinama vibracine plokšte.

Per dieną „Grinda“ užtaiso iki 100 avarinių duobių. 

Norime paraginti visus vilniečius aktyviai prisidėti prie to, kad mūsų miestas taptų gražesnis ir patogesnis gyventi; kviečiame apie pastebėtas problemas pranešti naudojant išmaniąją programėlę „Tvarkau Vilnių“ ar „Waze“. Pranešti apie pavojų eismo saugumui keliančias gatvių atkarpas Vilniuje taip pat galima telefonu 1355 (visa parą).