Atgal

„Grinda“ darbuotojams įteiktos „Statybininko kortelės“

2019 02 19

Dvidešimt septyniems UAB „Grinda“ darbuotojams įteiktos „Statybininko kortelės“ – dokumentas, kuriame atsispindi specialisto kvalifikacija, kompetencijos, darbų saugos išmanymas ir patirtis.

„Kai kuriose Europos Sąjungos šalyse tokia kortelė privaloma kiekvienam statybų sektoriaus darbuotojui, ji yra specialisto darbo kokybės garantas. UAB „Grinda“ skatina savo darbuotojus tobulinti kvalifikaciją ir įgyti gretutines specialybes,“ – sako bendrovės direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

„Statybininko kortelėje“ registruojamas darbuotojui priskiriamas kvalifikacinis lygis. Pagal sukurtą profesinį standartą visi darbuotojai yra suskirstyti į 8 lygmenis: darbininkai į 5, inžinerinis personalas – į 3 lygmenis. Dvidešimt trys bendrovės darbuotojai buvo kvalifikuoti nuo trečio iki penkto lygmens, keturi ekspertai- vertintojai – aštunto lygmens.

„Sistema skatina darbuotojus tobulėti ir siekti kuo aukštesnių kvalifikacijos įvertinimų, verčia „neužsistovėti“ vietoje, siekti žinių, nuolat tobulėti. O siekiantis žinių specialistas yra įmonės varomoji jėga ir jos vertybė. Vertinant bendrovėje diegiamus inovacijų mastą ir priemones, toks statybininkų kompetencijų registras svariai prisidės prie įmonės darbo našumo ir konkurencijos didinimo,“ – sako K. Vaicekiūtis.

2017 m. UAB „Grinda“ specialistai vieni pirmųjų Lietuvoje tapo darbuotojų vertintojais-ekspertais ir pagal parengtą metodiką gali atestuoti kitų darbuotojų profesines žinias ir darbo patirtį. Vertinamos teorinės ir praktinės specialisto kompetencijos. Ekspertų specializacija apima kelių statybą ir remontą, paviršinių nuotekų tinklų eksploatavimą, pastatų ir jų inžinerinių sistemų priežiūrą bei administravimą.

„Grinda“ yra pirmoji Lietuvoje savivaldybės kontroliuojama įmonė, savo darbe pradėjusi taikyti skaitmeninės statybos (BIM) priemones. Statybos sektoriaus darbuotojų kompetencijų atestavimas suteikia unikalią galimybę susieti atliekamus darbus ir juos atlikusį specialistą ne tik elektroniniame statybos žurnale, bet ir viešai pasiekiamoje duomenų bazėje STATREG.

Apie UAB „Grinda“
Bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Įmonėje dirba beveik 500 žmonių, ji patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą.


„Statybų gidas“ nuotr.