Atgal

„Grinda“ – tarp didžiausias algas mokančių statybų sektoriaus įmonių

2020 12 02

„Verslo žinių“ ekspertai, išanalizavę 2020 m. sausį–rugsėjį statybos sektoriuje mokėtų atlyginimų medianų vidurkius, paskelbė didžiausius atlyginimus mokančių įmonių sąrašą. UAB „Grinda“ šiame sąraše patenka į TOP 20.
 
VŽ analitikų duomenimis, vidutinis bruto atlyginimo dydis statybos sektoriuje trečiąjį ketvirtį siekė 1.277 Eur/mėn., arba 3,3 proc. daugiau nei pirmąjį ketvirtį. „Grindos“ darbuotojų vidutinis bruto atlyginimo dydis trečiajį ketvirtį  siekė 1.718 Eur/mėn. ir yra 34,5 proc. didesnis nei oficialus šalies statybos sektoriaus darbuotojų vidurkis.
 
Palyginti su bendru šalies vidurkiu (1.455 Eur/mėn.), šių metų trečiąjį ketv. atlyginimai statybų sektoriuje buvo 13,9 proc. mažesni, o  „Grindos“ darbuotojų – 18 proc. didesni už bendrą šalies vidurkį.
 
Ekonomistai pastebi, kad šiemet dėl pandemijos poveikio labiausiai smuko negyvenamųjų pastatų – biurų, logistikos, mažmeninės prekybos – statyba. Ekspertų manymu, ateityje statybos sektoriaus pulsą labiausiai tankins inžinerinių statinių ir būsto projektų plėtra, renovacija.
 
Ekonomikos analitikams antrina ir  Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas Dalius Gedvilas, nurodantis, kad didžiausius atlyginimus šiuo metu moka bendrovės, kurių didžiąją dalį darbuotojų sudaro aukštos kvalifikacijos specialistai, tokie kaip inžinieriai ir projektuotojai.
 
„Grindos“ specialistų kompetencijos leidžia įgyvendinti itin sudėtingus ir kompleksinius projektus, užtikrinančius tvarų paviršinių nuotekų tvarkymą didelėse miesto teritorijose, plėtrą.  Šiemet bendrovė įgyvendino regioninės svarbos T. Narbuto-Saltoniškių gatvių paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcijos projektą, šiuo metu vykdo Verkių–Kareivių gatvių kolektorių rekonstrukciją, Geležinio Vilko lietaus nuotekynės ir Savanorių Giraitės paviršinių nuotekų kolektorių rekonstrukciją.
 
Neseniai Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paskelbtame statybos įmonių, kurios per 2020 metų pirmąjį pusmetį į valstybės sąskaitas pervedė daugiausia mokesčių ir įmokų, sąraše UAB „Grinda“  pateko į 8 vietą. Lyginant su 2019 m., pokytis yra net 508 tūkst. eurų (32 proc.)
 
„Mokesčių ir įmokų į biudžetą dydis atspindi bendrovės veiklos apimtis, kurios nuosekliai auga netgi įvertinant sumažintus teikiamų paslaugų įkainius. Šis dydis aiškiai parodo, kad bendrovė dirba skaidriai ir atsakingai“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.