Atgal

UAB „Grinda“ valdybos pirmininku išrinktas bankininkas Vygintas Bubnys

2019 09 02

Naujoji Vilniaus miesto tvarkymo įmonės „Grinda“ valdyba pirmajame posėdyje savo pirmininku išrinko nepriklausomą valdybos narį socialinių mokslų daktarą Vygintą Bubnį.
 
V. Bubnys – finansinių institucijų valdymo ir konsultavimo ekspertas, „European Merchant Bank” tarybos narys bei Vilniaus miesto savivaldybės įmonių „Vilniaus planas“ ir „Grinda“ valdybos narys. Įmonių valdymo patirtį įgijo bankuose DNB (dabar – Luminor Bank AS; banko valdybos pirmininkas) ir „Lietuvos taupomasis bankas“ (dabar – AB Swedbank; banko valdybos pirmininkas).
 
„Bendrovė per kelerius pastaruosius metus tapo viena geriausių savivaldybės įmonių. Naujoji bendrovės valdyba užtikrins, kad „Grinda“ laikosi skaidrumo ir finansų tvarumo principų, o miesto veikimui ir gyvavimui svarbias paslaugas teiks tinkamai ir kokybiškai, už konkurencingą  ir ekonomiškai pagrįstą kainą“, – pabrėžia naujasis „Grindos“ valdybos pirmininkas.
 
„Per pastaruosius ketverius metus nueitas kelias svarbus ir reikšmingas – tai perkrovimo kelias, kai įmonė iš esmės buvo pastatyta į modernią gamybinę bendrovę, kuri yra pavyzdys ne tik kitoms savivaldybės įmonėms, bet ir privataus sektoriaus įmonėms. Džiaugiamės tuo rezervuotai, nes didelė dalis kelio dar ateityje – dabar turime eiti augimo, sustiprėjimo keliu. „Grinda“ yra ta įmonė, kuriai Vilniaus miesto savivaldybė kaip bendrovės akcininkas kelia itin didelius lūkesčius: stiprinti savo pagrindines kompetencijas, teikti kokybiškas ir konkurencingas paslaugas, reaguoti į rinkos diktuojamas galimybes. Taip pat labai svarbu integruotis į visai savivaldybės įmonių grupei taikomą projektų valdymo politiką ir strateginę skaitmenizacijos kryptį“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.
 
Bendrovės „Grinda“ valdybą sudaro Vygintas Bubnys, Agnė Karpickienė, Virginijus Pauža ir Povilas Poderskis. Bendrovės stebėtojų tarybą sudaro Sergej Ursul, Renata Cytacka, Liutauras Kazlavickas, Vytautas Mitalas, Skirmantas Tumelis.
 
Apie UAB „Grinda”
Bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas, teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Įmonėje dirba beveik 500 žmonių. Pagal pardavimo pajamas 2018 m. (daugiau kaip 21 mln. eurų) bendrovė patenka tarp 500 didžiausių Lietuvos įmonių. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei.