Atgal

Atnaujinta degalinė leis taupyti darbuotojų laiką

2016 12 06

Automatizavusi degalinės valdymą, UAB „Grinda“ taupys darbuotojų laiką ir geriau kontroliuos degalų sąnaudas. 

Senoji bendrovės degalinė buvo nustatyta darbui rankiniu režimu. Tai reiškia, kad vairuotojai negalėdavo degalų įsipilti savarankiškai, o turėdavo laukti atsakingo darbuotojo, kuris kontroliuodavo degalų įpylimą. Be to, pagal nusistovėjusią tvarką, vairuotojai degalus galėjo piltis tik darbo dienos pradžioje, todėl rytais prie degalinės nusidriekdavo nemaža eilė. Degalų užpylimas užtrukdavo, darbuotojai gaišdavo laiką, nukentėdavo darbų atlikimo sparta. Itin sudėtinga būdavo žiemos sezono metu – kad nebūtų pertraukiamas gatvių valymas, degalinės operatorių tekdavo skubiai išsikviesti naktimis, savaitgaliais ar švenčių dienomis.

Prieš tris mėnesius buvo priimtas sprendimas pertvarkyti degalinės veiklą. Buvo paskelbtas viešasis konkursas degalinės rekonstrukcijai, jį laimėjusi bendrovė „Cosmica servisas“ pristatė padarytus darbus.

Rekonstrukcijos metu degalinė buvo automatizuota. Nuo šiol kiekvienas darbuotojas, kuriam suteikta teisė eksploatuoti bendrovės valdomas transporto priemones, statybines mašinas ir mechanizmus, gali užsipilti degalų jam patogiu metu. 

„Atnaujinimo nauda bendrovei – akivaizdi: automatizuotas degalinės valdymas padeda išvengti eilių, taupo darbuotojų laiką ir leidžia efektyviau planuoti technikos darbą. Be to, atnaujinus įrangą, sumažėjo degalinės aptarnavimo ir degalų kontrolės kaštai,“ – teigia Vytenis Jaseliūnas, atsakingas už degalinės rekonstrukcijos projektą.

V. Jaseliūnas pasakoja, kad naudotis automatine degaline labai paprasta: vairuotojas elektroniniais žetonais identifikuoja save ir automobilį, į kurį pilami degalai, ir degalinės klaviatūroje įrašo automobilio ridą. Visi darbuotojai, kuriems suteikta teisė eksploatuoti bendrovės valdomas transporto priemones, statybines mašinas ir mechanizmus, jau gavo elektroninius identifikacijos žetonus ir degalinės naudojimo instrukciją.

Atnaujinta degalų kontrolės sistema ateityje galės būti derinama su kelionės lapų pildymu ir kitomis įmonės veikloje naudojamomis programomis.