Atgal

Pagerbti Lukiškių a. rekonstrukcijoje dirbę bendrovės darbuotojai

2017 11 23

Bendrovės „Grinda“ darbuotojams buvo įteiktos Vilniaus miesto savivaldybės padėkos už jų indėlį rekonstruojant Lukiškių aikštę.

„Apie Lukiškių aikštės naują veidą galima diskutuoti ilgai ir daug. Tiesą sakant, ir gerai, kad yra skirtingų nuomonių – tai rodo, kad mums tikrai rūpi šis miesto objektas. Tačiau taip pat svarbu prisiminti žmones, kurie neskaičiavo laiko ir dirbo aikštėje ne tik dieną ar naktį, bet ir švenčių dienomis, nepaisė darganotų orų ir skubiai sprendė iškilusius klausimus, kad Lukiškių aikštė greičiau būtų atverta vilniečiams ir sostinės svečiams“, - teigia Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos padėkomis apdovanoti bendrovės „Grinda“ darbininkai Alik Dovsevič, Andžej Maksimovič, Vladislav Stefanovič, Andrej Butrimovič, Anatolij Cviklinski, Juzef Žukovski, Andžej Čiaplia, Jan Jaristo, Miroslav Sibik, Pavel Volodkovič, vairuotojai Ruslan Kliacevič, Daroslav Matulevič, Linas Sinkevičius, Kazimer Šukevič, Silvestr Šulskij, Juozas Sinkevičius, ir darbų vadovai Mindaugas Buikauskas, Česlovas Šukevičius, Alfredas Kastanauskas.

Padėkos buvo įteiktos ne tik 19 bendrovės „Grinda“, bet ir kitų Vilniaus miesto savivaldybės įmonių - „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“, „Vilniaus vystymo kompanija“ - darbuotojams. Kaip teigia UAB „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis, „buvo dienų, kai prie Lukiškių aikštės naujo veido sukūrimo dirbo ir daugiau nei 100 darbininkų, bet šiandien turime šiuolaikišką, šventišką, vilniečių patogumui ir poilsiui pritaikytą aikštę“.

Lukiškių aikštėje rekonstrukcijos metu nutiesti nauji pėsčiųjų takai, pastatyti laikini (kol restauruojami senieji) suoliukai, įrengtas naujas apšvietimas bei nutiestas naujas lietaus nuotekų surinkimo vamzdynas, pasodinti medžiai ir dekoratyviniai želdiniai. Pavasarį Lukiškių aikštėje pradės veikti vienintelis toks Baltijos šalyse interaktyvus fontanas, bus įrengtos vaikų žaidimų aikštelės bei bus pastatytas paminklas.