Atgal

Į Gedimino prospektą sugrįš automatiniai užtvarai

2018 07 12

Vienoje pagrindinių sostinės gatvių – Gedimino prospekte – jau visai netrukus eismas savaitgaliais ir darbo dienų vakarais vėl bus ribojamas automatiniai užtvarais. Prieš 15 metų įrengtas mechanizmas ilgą laiką neveikė ir eismas buvo ribojamas ant važiuojamosios kelio dalies užnešant gėlių klombas. Šį kasdienį rankų darbą jau visai netrukus pakeis šiuolaikiniai sprendimai, leisiantys Gedimino prospektu ne darbo valandomis saugiai naudotis tik pėstiesiems.
 
„Gedimino prospekto atitvarai buvo nusidėvėję, o mechanizmai surūdiję. Tai trukdė tinkamai jais naudotis. Praėjusio pavasario pradžioje buvo nuspręsta įvertinti jų būklę ir jeigu įmanoma suremontuoti. Šiandien žinome, kad bus įrenginėjama nauja kelio užtvarų sistema, kuri bus sumontuota ties Katedra“, - teigia kelio užtvarų sistemą montuojančios bendrovės „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.
 
Pirmiausia darbininkai pašalins jau nebeveikiančius pakeliamuosius užtvarus ir jų vietoje sumontuos naujus iš nerūdijančio plieno pagamintus hidrauliniu būdu pakeliamas ir nuleidžiamas užtvarus. Anglijoje pagaminta sistema, kainuoja daugiau nei 40 tūkt. Eurų. Kad ji tinkamai veiktų ateityje bus įrengtas vandens drenažas iš pakeliamųjų užtvarų šachtų. „Drenavimas į gruntą nėra veiksmingas – gruntas nespėja sugerti šachtose besikaupiančio vandens, ypatingai pavasarį, kai dar esama pašalo. Taigi darbuotojai įrengs tinkama drenažo sistemą, kad naujai sumontuotoje sistemoje nesikauptų vanduo“, -  teigia K. Vaicekiūtis.
 
Neprivažiavus sankirtos su Vilniaus gatve planuojama statyti mechaninius užtvarus. Nauji užtvarai Gedimino prospekte automobilių eismą Gedimino prospekte darbo dienomis nuo 19 val. iki kitos dienos 4 val. ryto bei savaitgaliais ir švenčių dienomis riboti pradės dar šią vasarą. Darbo valandomis  Gedimino prospektu važiuoti galima, nes eismo ribojimai taikomi ne visoje važiuojamoje kelio dalyje.