Atgal

„Grindos“ darbuotojams – garbingi Lietuvos statybininkų asociacijos įvertinimai

2018 09 07

Iškilmingame Statybininkų dienos renginyje Lietuvos statybininkų asociacija apdovanojo UAB „Grinda“ vadovą Kęstutį Vaicekiūtį Lietuvos statybininko garbės ženklu. Bendrovės darbuotojams Tadui Autukui ir Raimondui Zaborovskiui įteiktos Lietuvos statybininkų asociacijos padėkos.
 
K. Vaicekiūčiui – Lietuvos statybininko garbės ženklas
Už atsakingą darbą ir profesionalų pareigų atlikimą įgyvendinant svarbius projektus bei svarų indėlį siekiant statybos sektoriaus pažangos Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas Dalius Gedvilas Lietuvos statybininko garbės ženklu apdovanojo UAB „Grinda“ direktorių K. Vaicekiūtį.
 
„K. Vaicekiūtis – puikus pavyzdys, kaip Lietuvoje užauga aukščiausios prabos vadovai, kurie ne tik sugeba suderinti inovatoriaus viziją su pragmatišku inžineriniu mąstymu, bet ir drąsiai prisiima atsakomybę už galutinį darbų rezultatą,“ – pažymėjo LSA prezidentas D. Gedvilas.
 
Baigęs mokyklą,  K. Vaicekiūtis įgijo statybos techniko ir inžinieriaus kvalifikacijas, vėliau VGTU baigė vadybos ir verslo administravimo magistro studijas. Nuo 2000 iki 2009-ųjų K. Vaicekiūtis vadovavo kelioms įmonėms, nuo 2010 iki 2016 m. – UAB „Vilniaus vystymo kompanijos“ Projektavimo ir statybos valdymo tarnybai. Didžiausi tuo metu įgyvendinti projektai – Balsių mokyklos statyba, vaikų lopšelio-darželio Santariškių g. statyba, Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos rekonstrukcija, Šv. Roko ligoninės rekonstrukcija, Bernardinų sodo atnaujinimas ir kt.
 
2016 m., laimėjęs didžiausią viešąjį Vilniaus miesto savivaldybės valdomos įmonės konkursą, K. Vaicekiūtis paskirtas UAB „Grinda“ direktoriumi. Įmonė, 2015 m. turėjusi beveik 1 mln. eurų nuostolio, restruktūrizavo skolas, optimizavo sąnaudas ir 2016 m. uždirbo beveik 1 mln. eurų pelno, o 2017 m. ženkliai padidino darbų apimtis. 2017 m. Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojamų įmonių ataskaitoje UAB „Grinda“ yra viena iš 5 geriausiai valdomų Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojamų įmonių.
 
LSA padėkos - Raimondui Zaborovskiui ir Tadui Autukui.
Už pagarbą savo profesijai, už atsakingai ir profesionaliai atliekamą darbą statybos sektoriuje LSA padėkos raštais apdovanojo bendrovės „Grinda“ Paviršinių nuotekų tinklų eksploatavimo skyriaus vadovą R. Zaborovskį ir Statinių techninės priežiūros skyriaus vadovą T. Autuką.
 
R. Zaborovskis 2003 m. Kauno technologijos universitete baigė aplinkos inžinerijos studijų programą ir įgijo aplinkos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, 2010 m. VGTU baigė vandens ūkio inžinerijos universitetinių antrosios pakopos studijų programą ir jam suteiktas aplinkos inžinerijos magistro laipsnis. R. Zaborovskis yra vienas pirmųjų atestuotas LSA projekto STATREG darbuotojų kompetencijų vertintojas-ekspertas.
 
„R. Zaborovskis yra vienas iš tų „Grindos“ specialistų, kurių patirtis neįkainojama ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos mastu. Jo vadovaujamas skyrius kasdien atlieka paviršinių nuotekų inžinerinių tinklų statybos ir remonto darbus, užtikrindamas kad miestas galėtų gyventi įprastą ir stichijų netrikdomą gyvenimą,“ – teigia bendrovės „Grinda“ direktorius K. Vaicekiūtis.
 
T. Autukas 2013 m. VGTU baigė pastatų energetikos universitetinių bakalauro studijų programą  ir, 2015 m. baigė šilumos inžinerijos universitetinių antrosios pakopos studijų programą  ir jam suteiktas šiluminės energijos inžinerijos magistro laipsnis.
 
„Tadas yra tas žmogus, kuris sugeba įgyvendinti pačias ambicingiausias su naujosiomis technologijomis susijusias užduotis: tai jo iniciatyva 2017 m. ant bendrovės sandėlio stogo suprojektuota ir pastatyta saulės jėgainė, jis atsakingas už elektroninės užsakymų valdymo sistemos „Tasker“ diegimą bendrovės darbe. Tai jo darbo dėka „Grinda“ tapo pirmąja Lietuvoje savivaldybės valdoma įmone, kuri savo darbe naudoja skaitmeninės statybos (BIM) priemones,“ – pasakoja K. Vaicekiūtis.
 
T. Autukas yra vienas pirmųjų atestuotas LSA projekto STATREG darbuotojų kompetencijų vertintojas-ekspertas.
 
Statybininkų dienos apdovanojimai teikiami kasmet
Lietuvoje profesinė statybininkų diena švenčiama kiekvieno rugsėjo antrąjį šeštadienį.  Šią dieną geriausi šalies statybininkai apdovanojami Seimo, Vyriausybės, Aplinkos ministerijos, Lietuvos statybininkų asociacijos padėkos raštais.
„Sostinės gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ darbai stebimi ir ryškiai matomi visoje šalyje. Būtent todėl džiaugiamės „Grindos“ darbuotojų, kurie itin aukštai kelia kokybės reikalavimų kartelę, įvertinimu. Tai – sektinas pavyzdys ir kitų miestų, kitų įmonių vadovams bei darbuotojams,“ – teigia LSA prezidentas D. Gedvilas.
 
Lietuvos statybininkų asociacija, šiemet švenčianti 25-metį, vienija beveik 150 statybos, projektavimo, statybinių medžiagų ir konstrukcijų gamybos bei mokymo įmonių.