Atgal

Naujakurių bendruomeniškumas spartina žvyrkelių asfaltavimą

2018 10 10

Vilniaus miesto B. K. Balučio ir V. Čarneckio gatvių bendruomenė jau netrukus džiaugsis sutvarkyta gatvių infrastruktūra. Tai puikus savivaldybės ir gyventojų bendros iniciatyvos rezultatas. Gyvenvietės aplinkos infrastruktūra pertvarkyta neatpažįstamai: vietoje čia buvusių duobėtų, žvyruotų gatvelių UAB „Grinda“ paklojo beveik 1 km asfaltbetonio dangos, šaligatvių dangas, paviršinių nuotekų surinkimo tinklą.
 
Gyvenvietės naujakuriai ėmėsi iniciatyvos pagerinti savo gyvenamosios vietos infrastruktūrą – savo lėšomis parengė gatvių rekonstrukcijos projektą ir įrengė paviršinių nuotekų tinklus, o Vilniaus miesto savivaldybė skyrė lėšų gatvių asfaltavimui.

„Smagu, kad sukurta gražesnė ir tvarkingesnė aplinka džiugina miesto gyventojus, prisideda prie to, kad sostinėje gyventi būtų patogu ir malonu net ir atokiau nuo centro įsikūrusiems vilniečiams,“ – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Iniciatyvinės grupės narys Rytis Pajaujis ypač džiaugiasi bendro savivaldybės ir gyventojų bendruomenės darbo rezultatu: „Gyvenvietėje daug gyvenamųjų namų, žvyrkeliais sudėtinga judėti, ypač tėvams su vežimėliais. Tai, ką mes turime dabar, tiesiog nepalyginama su tuo, kaip čia buvo. Ypač džiugina, kad darbai buvo atlikti labai greitai. Noriu paskatinti gyventojus, kurie atsikrausto atokiau nuo miesto centro, būti bendruomeniškiems, burtis į grupes ir kartu kurti patogią ir gražią aplinką,“ – ragina bendruomenės atstovas.

Vilniaus miesto savivaldybės programa „50 ir 50“ – tai savivaldybės skiriama parama, kai vilniečiai kartu su savivaldybe per pusę moka už kelių, apšvietimo ar kitus viešų erdvių infrastruktūros atliktus darbus. Šios programos privalumas – galimybė greičiau atsinaujinti ir pagerinti savo gyvenamąją aplinką, asfaltuojant kelius, tvarkant kiemus, ar norint įsirengti vaikų žaidimų aikštelę.
 


Asfaltuojamos B. K. Balučio ir V. Čarneckio gatvės