Atgal

Sostinės gatvių barstymui savaitgalį panaudota 20 vagonų druskos

2018 12 03

Jau pirmąjį žiemos savaitgalį UAB „Grinda“ gatvių valymo technika Vilniuje atliko daugiau nei 200 reisų, sniego valytuvai nuvažiavo apie 10 tūkst. km. Per kelias sniegingas paras gatvių barstymui panaudota apie 1200 t – beveik 20 vagonų – druskos.
 
Ruošdamasi šią popietę artėjančioms orų permainoms, Vilniaus miesto gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ jau dabar prevenciškai barsto miesto gatves druskų ir smėlio mišiniais. Iš anksto, dar prieš prasidedant šlapdribai, pabarsčius gatves, ant jų paviršiaus nesusidaro ledo ar suspausto sniego sluoksnis.

Pirmiausia barstomos pagrindinės sostinės arterijos, kuriomis vyksta intensyviausias transporto eismas – tai vakarinis ir pietinis aplinkkeliai, taip pat greitojo eismo gatvės – Ukmergės, Geležinio Vilko, T. Narbuto, S. Batoro, Ozo, Oslo gatvės, Savanorių, Laisvės ir Pilaitės prospektai, tiltai ir viadukai, įkalnės ir nuokalnės.

Vilniaus miesto priežiūros žiemą prioritetas skiriamas gatvėms, kuriomis driekiasi viešojo transporto maršrutai. Vėliau sniego valymo technika siunčiama į kitas, mažesnio eismo intensyvumo gatves.

„Stebime orų pokyčius ir jiems ruošiamės – šiuo metu gatvėse dirba 48 sniego valymo sunkvežimių. Kadangi dienos metu sniego valytuvai dirba bendrame transporto sraute, prašome visų eismo dalyvių elgtis supratingai ir duoti pirmenybę gatves prižiūrinčiai technikai,“ – sako bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Sniego valytuvų darbą galima stebėti https://atviras.vilnius.lt/valytuvai/.

Prašome vairuotojus atkreipti dėmesį į kelio dangos būklę, laikytis saugaus greičio ir atstumo, nedaryti staigių manevrų, apie sudėtingesnes vairavimo sąlygas informuoti visą parą veikiančiu telefonu 1355.

Apie UAB „Grinda“
Vilniaus miesto savivaldybės įmonė UAB „Grinda“ remontuoja ir valo Vilniaus miesto gatvių ir kiemų dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas. Įmonėje dirba apie 430 darbuotojų.