Atgal

Beglobių gyvūnėlių žvilgsniai nepaliko abejingų vaikų

2018 12 06

Gruodžio 6 dieną Vilniaus gyvūnų globos namuose lankėsi Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos šeštokai.

Aplankyti beglobių gyvūnėlių namus moksleivius paskatino šios mokyklos gamtos geografijos mokytoja Alicja Juodis. Ji labai myli gyvūnus ir pati augina tris priglaustus gyvūnus – dvi kates ir šunį. „Sužinojusi, kad galima aplankyti šią vietą, iš karto pagalvojau, kad būtina čia juos atvesti, vaikai sutiko ir labai norėjo. Gal vaikučiai daugiau mylės, gal norės priglausti gyvūnėlį,“ – džiaugėsi mokytoja.

Vaikams labai įstrigo globotinių, ypač katinėlių, žvilgsniai. „Jie taip į mus žiūrėjo, tarsi prašytų, kad juos paimtume. Gaila jų. Tėveliams pasakysime, kad ten daug kačiukų, šuniukų, kad jiems reikia padėti surasti namus,“ – dalijosi įspūdžiais šeštokės Monika Kotryna ir Izabelė.

Moksleiviai apipylė klausimais mūsų veterinares Agnę ir Vaidą, domėjosi, kaip elgtis, jei gatvėje pamatytų apleistą gyvūną, kaip gyvūnėliai suranda naujus namus, kodėl jie negali gyventi gatvėje, ką daryti, jeigu gyvūnas yra piktas ir su juo nesutari, kaip auginti piktą šunį ar katiną ir kodėl negalima neatsakingai dovanoti gyvūno.

Apie UAB „Grinda“
Prieš 85 metus įkurta bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Įmonėje dirba beveik 500 žmonių, ji patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą. Įmonės apyvarta 2017 m. siekė daugiau kaip 19 mln. eurų.

Apie Vilniaus gyvūnų globos namus
Per 2017 m. po bendrovės „Grinda“ administruojamų Vilniaus gyvūnų globos namų stogu laikiną prieglaudą rado 996 gyvūnai. 590 kačių buvo sterilizuotos pagal PSP („Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“) programą, 162 keturkojai rado naujus šeimininkus.