Atgal

Pagerbti geriausi Lietuvos statybininkai

2019 09 06

Klaipėdoje įvyko jau 20-oji Lietuvos statybininkų asociacijos organizuojama Statybininko dienos šventė – profesinė šventė, įtraukta į valstybės atmintinų dienų sąrašą, siekiant pagerbti visus Lietuvos statybininkus.
 
Lietuvos statybininkų asociacija už atsakingą darbą, profesionalumą ir svarų indėlį siekiant statybos sektoriaus pažangos Statybininko garbės ženklą įteikė Rimantui Kupliauskui, bendrovės „Grinda" Paviršinių nuotekų tinklų departamento vadovui.
 
R. Kupliauskas – pramoninės ir civilinės statybos inžinierius, aktyvus visuomeninės veiklos organizatorius, šiemet atšventęs garbingą jubiliejų, visą savo profesinę karjerą skyręs Vilniaus miesto gerovei. Vienas svarbiausių pastarųjų R. Kupliausko 7 metų darbų – ES Struktūrinių fondų, Vilniaus miesto savivaldybės ir UAB „Grinda“ lėšomis vykdomas regioninės svarbos projektas „Paviršinių nuotekų sistemų tvarkymas Vilniaus mieste“. Tai – pirmasis Lietuvoje municipalinis projektas, parengtas pagal BIM – Skaitmeninės statybos – standartus. T. Narbuto gatvės lietaus nuotekų tinklo rekonstrukcijos projektas šiemet paskelbtas geriausiu Lietuvos inžinerinių tinklų BIM projektu.
 
„Būkime inovatyvūs ir nebijokime pokyčių, dirbkime profesionaliai ir kokybiškai, siekime bendrystės ir ilgalaikės vertės“, – įteikdamas garbingus apdovanojimus ragino  Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.
 
Lietuvos statybininkų asociacijos garbės raštas taip pat įteiktas Editai Daukantienei, UAB „Grinda" Gatvių remonto skyriaus sąmatininkei. Pramoninės ir civilinės statybos inžinierė E. Daukantienė yra vienas iš tų žmonių, kuri savo įžvalgomis prisideda prie visų svarbiausių įmonės vykdomų projektų – pagrindinių Vilniaus arterijų ir reprezentacinių Senamiesčio gatvių remonto, sostinės paviršinių nuotekų tinklų sistemų rekonstrukcijos, mažosios miesto architektūros gamybos ir montavimo.
 
Šventėje taip pat vyko ir jau tradicine tapusi Statybininkų olimpiada, kurioje rungėsi net 75 itin azartiškai nusiteikę dalyviai, atvykę iš visų Lietuvos regionų. Džiaugiamės, kad bendrovės „Grinda“ komanda laimėjo mažajį finalą labiausiai prestižinėje, krepšinio rungtyje.