Atgal

„Grindoje“ – Latvijos įmonių ir valstybinių institucijų atstovai

2019 11 26

Susitikimą inicijavo Lietuvos ir Latvijos statybininkų asociacijos prezidentai Dalius Gedvilas ir Normunds Grinbergs.
 
Tarp svečių: Valstybinio statybos kontrolės biuro, Civilinės inžinerijos, Statybinių medžiagų gamintojų, Šilumos, dujų ir vandens technologijų inžinierių, Mechanikos inžinerijos, Architektų asociacijų nariai. Statybos bendrovių „Abora“, „New Come Construction“, „Pillar“ , Latvijos kelininkų „AS Ceļu Pārvalde“ ir kt. atstovai.
 
UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis vizito metu svečius supažindino su svarbiausiomis bendrovės veiklos sritimis, o Statinių techninės priežiūros ir administravimo paslaugų skyriaus vadovas Tadas Autukas išsamiai papasakojo apie šiuo metu vykdomą Narbuto-Saltoniškių gatvių lietaus nuotekų rekonstrukciją, kuri įgyvendinama pasitelkiant skaitmeninės statybos (BIM) priemones, leidžiančias sutrumpinti projektavimo laiką, sumažinti projektavimo klaidų riziką ir statinių eksploatacijos kaštus.

Daug dėmesio taip pat buvo skirta diskusijoms apie bendrovėje taikomas inovacijas – „STATREG korteles“ (dokumentas, kur atsispindi specialisto kvalifikacija, kompetencijos, darbų saugos išmanymas ir patirtis), elektroninį statybos žurnalą, skaitmeninio projektavimo (BIM) technologiją ir metodologiją.
 
„Pastebiu, kad Lietuvos įmonių įgyvendinami BIM projektai tobulėja, jų branda ir sprendimų kokybė tampa vis aukštesnė, o informacijos pateikimas – profesionalesnis. Tai liudija apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą ir progresą, taikant skaitmenines technologijas. Įmonės tampa vis atviresnės pokyčiams ir inovacijoms. Džiaugiuosi, kad „Grinda“ yra viena iš Lietuvos statybų sektoriaus lyderių, kurios patirtis įdomi ne tik kitoms įmonėms Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – sako Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

„Kiekviena į ateitį žvelgianti įmonė siekia dirbti kokybiškiau ir greičiau, todėl nuolat ieško galimybių diegti inovatyvius sprendimus ir ugdyti savo darbuotojų kompetencijas. Visa tai didina įmonės konkurencingumą ilguoju laikotarpiu“, – teigia UAB „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

„Grinda“ yra pirmoji Lietuvoje savivaldybės kontroliuojama įmonė, savo darbe pradėjusi taikyti skaitmeninės statybos (BIM) priemones. Statybos sektoriaus darbuotojų kompetencijų atestavimas suteiks unikalią galimybę susieti atliekamus darbus ir juos atlikusį specialistą ne tik elektroniniame statybos žurnale, bet ir viešai pasiekiamoje duomenų bazėje STATREG.