Atgal

Vilniaus „Grinda“ pelną skirs dividendams ir miesto vystymo projektams

2020 06 03

Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojama UAB „Grinda“ per 2019 m. pardavimų apimtis išaugino iki 21,512 mln. Eur ir uždirbo 1,798 mln. Eur audituoto pelno.Tai – bene didžiausias per visą įmonės istoriją pasiektas grynojo pelno rodiklis.
 
Reikšmingą pajamų dalį „Grinda“ gauna už paslaugas, atliekamas pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymus, todėl finansiniams rezultatams didelę įtaką padarė Vilniaus miesto tarybos patvirtintas paslaugų įkainių sumažinimas. Skaičiuojama, kad dėl to bendrovės 2019 m. pardavimo pajamos sumažėjo apie 400 tūkst. eurų.
 
„Nelygu kaip žiūrėsi: bendrovei tai negautos pajamos, tačiau Vilniaus miestui ir jo gyventojams tai yra sutaupytos lėšos. Viena vertus, kiekviena bendrovė turi dirbti pelningai, tačiau kaip įmonė, teikianti viešąjį interesą tenkinančias paslaugas, visada turime rasti balansą tarp uždarbio ir konkurencingos kainos“, – sako įmonės vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.
 
Pakėlusi darbuotojų kvalifikaciją ir darbo našumą bei įsigijusi naujos technikos bendrovė padidino konkurencines galimybes – dalyvauja skelbiamuose viešuosiuose konkursuose ir išplėtė veiklos geografiją.
 
Dalį 2019 m. finansiniu laikotarpiu uždirbto paskirstytino pelno, 150 000 Eur, bendrovė dividendų pavidalu išmokės vienintelei savo akcininkei Vilniaus miesto savivaldybei, dar 1,3 mln. Eur investuos į ilgalaikę vertę miestui kuriančius projektus ir kitą ilgalaikį turtą. Kartu su įkainių sumažėjimu (400 000 Eur) bendrovės indėlis į miesto biudžetą siekia beveik 2 milijonus eurų.
 
„Sumažinti įkainiai ir išlaikytas pajamų lygis kartu su padidėjusiu pelningumu, rodo, kad užsakymų miestui galima atlikti daugiau ir efektyviau. Į problemas reaguojama greitai ir gerai, miesto poreikiai atliepiami: reikia dezinfekavimo paslaugų – duoda dezinfekavimo paslaugas. Eina ir padaro. Tuo džiaugiamės ir didžiuojamės“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.
 
UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis pažymi, kad mokėti dividendus yra kiekvienos akcinės bendrovės pareiga.
 
„Išaugęs veiklos efektyvumas, įgytos kompetencijos ir darbuotojų įsitraukimas siekiant užsibrėžtų tikslų leido pasiekti rezultatus, kurie šiandien aiškiai rodo įmonės ekonominį efektyvumą ir stabilumą. Mūsų tikslas nėra tik dirbti pelningai – kuriame pridėtinę vertę miestui, todėl uždirbtus pinigus skirsime visuomenės poreikius atitinkančių projektų įgyvendinimui ir teikiamų paslaugų kokybės gerinimui“, – sako K. Vaicekiūtis.
 
2020 metais UAB „Grinda“ tęsia infrastruktūros, užtikrinančios tvarų paviršinių nuotekų tvarkymą didelėse miesto teritorijose, plėtrą. Šiemet bendrovė toliau planuoja užbaigti T. Narbuto-Saltoniškių ir Verkių–Kareivių gatvių kolektorių rekonstrukciją, pradėti  Geležinio Vilko lietaus nuotekynės ir Savanorių–Giraitės, Vilkpėdės paviršinių nuotekų kolektorių rekonstrukciją. Šiemet atnaujintas Žirmūnų paplūdimys, pritaikant jį ir žmonėms, turintiems judumo negalią, prasidės Vilniaus gyvūnų globos namų patalpų atnaujinimas.