Atgal

Valakampiuose veikia jau 6 paplūdimio tinklinio aikštelės

2020 07 30

Vilniaus miesto savivaldybės, UAB „Grinda“ ir Valakampių tinklininkų bendruomenės  bendradarbiavimo rezultatas – I Valakampių pliaže įrengtos dvi naujos paplūdimio tinklinio aikštelės, atitinkančios tarptautinius paplūdimio tinklinio aikštelėms taikomus standartus.
 
Atvykus į I Valakampių paplūdimį aktyvaus laisvalaikio entuziastams nebereikės laukti, kol atsilaisvins viena iš tinklinio aikštelių – nuo šiol poilsiavietėje jų yra net šešios. Artimiausiu metu šalia bus pastatyta ir suoliukų, šiukšliadėžių, sutvarkyta aplinka.
 
„Sporto infrastruktūra viešuosiuose sostinės paplūdimiuose yra nuolat atnaujinama ir gerinama. Visada stengiamės atsižvelgti į vilniečių poreikius, todėl šiuo metu planuojame parengti paplūdimių priežiūros standartą, kuris padės sukurti ir užtikrinti geriausias sąlygas norintiems poilsiauti sostinėje“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.
 
Aktyvios Valakampių tinklininkų bendruomenės atstovas Saulius Suveizdis sako, kad jį maloniai nustebino Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus bei „Grindos“ Miesto tvarkymo departamento komandų operatyvus ir profesionalus bendradarbiavimas su tinklininkų bendruomene, kuri pirmoji parodė iniciatyvą Valakampių pliaže įrengti papildomų paplūdimio tinklinio aikštelių.
 
Nors tinklinio aikštelių yra visame mieste, teigia S. Suveizdis, Valakampiuose žmonių srautai bene didžiausi dėl galimybės ne tik pažaisti tinklinį, bet ir po saulės vonių išsimaudyti gaiviame upės vandenyje. Anot tinklininko S. Suveizdžio, bendruomenėje yra narių, kurie į Valakampius pažaisti paplūdimio tinklinio kiekvieną vasarą renkasi jau daugiau nei 40 metų, o gyvenantys arčiau užsuka ir kiekvieną vakarą po darbo, tad viešojo paplūdimio sporto infrastruktūros gerinimas bendruomenės nariams labai reikšmingas.
 
„Esame labai dėkingi ir didžiuojamės, kad Valakampių paplūdimio tinklinio aikštelės nuklotos labai geros kokybės smėliu ir įrengtos pagal aukščiausius reikalavimus. Visų Valakampių tinklininkų vardu sakau: ačiū už jūsų darbą. Palyginti, kolegos iš Palangos skundžiasi, kad prie gelbėjimo stoties, pajūryje, yra tik viena tinklinio aikštelė ir jiems niekaip nepavyksta susitarti, kad jų būtų įrengta daugiau. Su didžiuliu pasididžiavimu ir šypsena jiems atsakau, kad sostinėje problemų nekyla“, – sako Valakampių tinklininkų bendruomenės atstovas S. Suveizdis.