Atgal

Pasaulinė gyvūnų globos diena: „Grinda“ pakvietė moksleivius į virtualią ekskursiją

2020 10 05

Pasaulinės gyvūnų globos dienos proga UAB „Grinda“ administruojami Vilniaus gyvūnų globos namai surengė virtualią ekskursiją 1–3 klasių moksleiviams. Ji vyko vaizdo konferencijų ir pokalbių platformoje „Zoom“.
 
Pasaulinės gyvūnų globos dienai skirta iniciatyva sulaukė  didžiulio susidomėjimo – virtualioje ekskursijoje dalyvavo net 72 klasės iš viso Vilniaus mokyklų, t. y. daugiau nei 1400 pradinukų!
 
„Užuot atšaukę kasmet Pasaulinės gyvūnų globos dienos proga rengiamas ekskursijas po Vilniaus gyvūnų globos namus, pirmą kartą jas perkėlėme į virtualią erdvę ir esame labai patenkinti pasiektais rezultatais. Žinoma, tiesioginis bendravimas ir emocijų pajautimas gyvo susitikimo metu padeda lengviau suprasti ir įvertinti klausimus, apie kuriuos yra kalbama, tačiau nuotoliniai susitikimai turi ir savo pliusų. Pavyzdžiui, nerizikuojame užsikrėsti ir užkrėsti, galime su Vilniaus gyvūnų globos namų veikla supažindinti žymiai daugiau vaikų, o ir gyvūnėliai nestresuoja, išvydę keliasdešimt plepučių“, – sako Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė veterinarijos gydytoja Agnė Žėbienė.
 
Virtualaus susitikimo metu vaikai ir mokytojai turėjo galimybę susipažinti su Vilniaus gyvūnų globos namuose dirbančiais veterinarijos gydytojais, gyvūnų prižiūrėtojais, čia gyvenančiais augintiniais.  Vilniaus gyvūnų globos namų darbuotojai su vaikais aiškinosi, kodėl kai kurios katės yra pakirptomis ausimis. Kalbėjosi, ką reikėtų daryti, kad, dingus mylimam augintiniui, būtų lengva jį rasti. Aptarė, apie ką privalo pagalvoti žmogus, nusprendęs į namus ir širdį priimti keturkojį draugą.
 
Virtuali ekskursija dalyviams paliko daug teigiamų įspūdžių.
 
„Jūs šaunuoliai. Esame dėkingi už puikias augintinių emocijas ir jūsų profesionalumą. Sėkmės jūsų veikloje“, – po renginio rašė Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazijos mokytoja Simona Mickuvienė.
 
„Vaikams labai patiko katinas Dryžius ir šunelis Achilas. Labai džiaugėmės, kad juos ir visus savo augintinius atsakingai globojate. Prieš ekskursiją galvojome, kad norėsis verkti dėl gyvūnėlių, o norėjosi tik šypsotis. Gyvūnų gyvenimo sąlygos pas jus yra puikios“, – įspūdžiais dalijosi Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos mokytoja Bronė Zalickienė.
 
„Vilniaus Vaduvos darželio-mokyklos mokiniai nuoširdžiai dėkoja už jaudinančią, informatyvią, įdomią ekskursiją. Lauksime naujų susitikimų“, – dėkojo mokytoja Asta Okunevičienė.