Atgal

„Grindos“ portfelyje – ir sudėtingi darbai, ir platesnė geografija

2020 10 27

Laimėjusi Šalčininkų savivaldybės skelbtą viešąjį konkursą, „Grinda“ įrengė daugiau nei 1 km atkarpą Liupkiškių kelio, vedančio į Dainavos kaimą.
 
„Grinda” sėkmingai dalyvauja viešųjų pirkimų konkursuose ne tik Vilniaus mieste, bet ir kitose Lietuvos savivaldybėse. Tai atitinka akcininko, Vilniaus miesto savivaldybės, lūkesčius, plečia įmonės konkurencines galimybes ilguoju laikotarpiu.
 
„Per pastaruosius kelerius metus gerokai išaugo bendrovės pajėgumai. Skirdama dėmesį darbuotojų kvalifikacijai, modernios technikos įsigijimui, sąnaudų ir darbo kokybės vadybai, „Grinda” tapo viena efektyviausių Lietuvos inžinerinių statybos įmonių, sėkmingai konkuruojančių nacionaliniu mastu“, – sako bendrovės direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.
 
Įrengiant kelią, atlikti šie darbai:
  • Naudojant 3D niveliacijos įrangą atnaujintas kelio profilis, kelias išlygintas pagal reljefo ypatumus;
  • Įrengtas išlyginamasis drenažinis šalčiui atsparus (smėlio) sluoksnis, kuris apsaugo dangos konstrukciją nuo žalingo šalčio poveikio;
  • Per visą kelio ilgį paklotas ir sutankintas 15 cm dolomito skaldos kelio pagrindų sluoksnis;
  • Paklotas 6 cm asfalto sluoksnis;
  • Suformuoti vandens nutekėjimo grioviai, įrengta 170 m pralaidų (400 mm) ir 14,5 m didelio diametro (1000 mm) pralaida;
  • Įrengti ir sutvirtinti kelkraščiai;
  • Kelkraščiai ir vandens nutekėjimo grioviai padengti augaliniu gruntu ir apželdinti;
  • Įrengti kelio ženklai.
Atlikti darbai – dar vienas akivaizdus įrodymas, kad „Grinda“ gali atlikti kompleksinius techniškai sudėtingus ir specifinės darbuotojų kvalifikacijos reikalaujančius darbus ne tik Vilniaus mieste, bet ir kitur, kur toks poreikis yra.
 
„Grinda” pernai Trakuose atliko Karaimų gatvės ir Trakų meno mokyklos aikštelės remonto darbus, šiuo metu vykdo darbus Molėtuose. 2020 m. Elektrėnų, Molėtų ir Šalčininkų rajonų savivaldybėse suplanuota atlikti gatvių remonto darbų už beveik 1 mln. eurų.
 
Apie UAB „Grinda“ 
„Grinda“ remontuoja ir valo gatvių dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Įmonėje dirba beveik 500 žmonių, ji patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą. Audituotais duomenimis, įmonės apyvarta 2019 m. siekė beveik 22 mln. eurų.