Atgal

Statybos produkcijos sertifikavimo centras patvirtino „Grindos“ kvalifikaciją

2017 08 04


Įvertinusi „Grindos“ patirtį ir darbuotojų kvalifikaciją, VĮ „Statybos produkcijos sertifikavimo centras“ papildė bendrovės atestatą ypatingųjų statinių statybos rangos darbams.

„Šis atestatas pirmiausia yra didžiulis visų bendrovės darbuotojų pastangų ir kvalifikacijos įvertinimas. Vilniaus miestui ir jo gyventojams šis bendrovės atestavimas reiškia, kad „Grinda“ ir toliau nuosekliai sieks būti įmone, kuri teikia kokybiškas miestui būtinas viešąsias ir statybos sričių paslaugas už racionalią, ekonomiškai pagrįstą kainą“, - sakė bendrovės vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Atestatas suteikia bendrovei leidimą atlikti statybinių konstrukcijų statybos ir montavimo, vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklų tiesimo darbus, o taip pat statinio vandentiekio ir nuotekų šalinimo, šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo, elektros inžinerinių sistemų įrengimo darbus. Be to, bendrovė įrodė savo kompetencijas procesų valdymo ir automatizavimo, statinio nuotolinio ryšio (telekomunikacijų) inžinerinių sistemų apsauginės signalizacijos, gaisrinės saugos (signalizacijos) inžinerinių sistemų įrengimo srityse, todėl ateityje galės teikti ir šias paslaugas.


Apie UAB „Grinda“
Prieš 85 metus įkurta bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių ir kiemų dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. 2016 metais įmonės pardavimų pajamos viršijo 16 mln. eurų, ir bendrovė išmokėjo 333 tūkst. eurų dividendų, kurie buvo panaudoti tolesniam vilniečių gyvenimo kokybės gerinimui. Bendrovė patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą. 

Apie VĮ „Statybos produkcijos sertifikavimo centras“
VĮ „Statybos produkcijos sertifikavimo centras“ (SPSC) yra nepriklausoma valstybės įmonė, kuri savo veiklą vykdo nuo 1996 m., teikdama statybos produktų sertifikavimo, eksploatacinių savybių pastovumo vertinimo, vidinės gamybos kontrolės tikrinimo ir vertinimo paslaugas. SPSC vadovaujasi Lietuvos Respublikos ir Europos teisės aktų ir standartų reikalavimais, įmonės kokybės politika, pagrįsta nešališkumo, objektyvumo, rezultatyvumo, operatyvumo bei profesionalumo principais.