Atgal

Naujojoje Vilnioje užbaigtas Pramonės gatvės remontas

2017 08 22

„Grinda“ baigė vienos judriausių Naujosios Vilniaus arterijų, Pramonės gatvės, remontą. Čia atnaujinti kelio ir šaligatvių bortai, išfrezuota sena asfalto danga ir paklotas naujas asfaltas, sutvarkytas įvažiavimas į transporto žiedą.

Darbai Pramonės g. turėjo savitą specifiką dėl intensyvaus krovininio ir visuomeninio transporto judėjimo.

„Kad gatvėje išsitektų ir čia dirbantys kelininkai, ir pravažiuojantys automobiliai, tekdavo reguliariai uždaryti eismą iš pradžių viena kryptimi, po to – kita. Be to, ši gatvė ribojasi su geležinkeliu, todėl organizuojant darbus teko prisitaikyti ir prie traukinių eismo tvarkaraščio. Didžiuojamės bendrovės darbuotojais, kurie susitvarkė su šiais iššūkiais ir visus planuotus darbus atliko laiku ir kokybiškai“, - pasakoja UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Pramonės g. sutvarkyta apie 700 m gatvės: išfrezuota ir paklota kone 7 tūkst. kv. m asfalto dangos, atnaujinti šaligatviai.

Vilniaus miesto gatvių tvarkymui šiemet skirta net 22 mln. eurų, todėl 2017 m. bus išasfaltuota apie 54 kilometrai gatvių, iš jų – apie 8 km žvyrkelių. Per kiek daugiau nei du mėnesius sostinėje buvo suremontuota apie 60 proc. numatytų suremontuoti gatvių.

 

Apie UAB „Grinda“
Prieš 85 metus įkurta bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių ir kiemų dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. 2016 metais įmonės pardavimų pajamos viršijo 16 mln. eurų, ir bendrovė išmokėjo 333 tūkst. eurų dividendų, kurie buvo panaudoti tolesniam vilniečių gyvenimo kokybės gerinimui. Bendrovė patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą.