Atgal

Lietuvos statybininkų bendruomenė įvertino „Grindos“ darbuotojų nuopelnus

2017 09 08

Už pastangas gerinti vilniečių gyvenimo kokybę buvo įvertinti bendrovės „Grinda“ darbuotojai Gediminas Bernadišius ir Egidijus Jokubauskas. Iškilmingame Statybininkų dienos renginyje šiems savo srities profesionalams Lietuvos statybininkų asociacija įteikė garbingus apdovanojimus.
 
Profesijos riterio titulas – G. Bernadišiui
Už ištikimybę profesijai, ilgametį ir atsakingą darbą rūpinantis Vilniaus miesto priežiūra ir tvarkymu Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas  Robertas Dargis skyrė „Profesijos riterio“ apdovanojimą bendrovės „Grinda“ direktoriaus pavaduotojui G. Bernadišiui. 
„Gediminas Bernadišius – puikus savo darbui atsidavusio, profesionalaus ir inovatyvaus darbuotojo pavyzdys. Mus žavi jo kuklumas, atsakingas požiūris į darbą, meilė savo miestui ir tėvynei – juk 1991 m. sausio įvykių metu jo nurodymu specialusis autotransportas suformavo barikadas aplink ginamus objektus. G. Bernadišius už savo darbus nusipelno gražiausių padėkos žodžių, ir šis garbingas apdovanojimas  yra puikus viso jo gyvenimo nuopelnų įvertinimas“, - teigia Kęstutis Vaicekiūtis, bendrovės „Grinda“ direktorius.
 
1983 m. baigęs tuometį Vilniaus inžinerinį statybos institutą (VISI), G. Bernadišius pradėjo dirbti „Vilniaus specializuoto autotransporto įmonėje“, kur buvo atsakingas už Vilniaus kelių eksploataciją, vėliau – už miesto tvarkymą, o galiausiai – už visą sostinės priežiūrą. Būtent jo pastangomis Nepriklausomybės metais Vilniuje sėkmingai įvykdytas perėjimas į šiuolaikinius aplinkosaugos ir ekologijos reikalavimus atitinkančią miesto priežiūros, valymo ir tvarkymo tarnybą, buvo išvystyta efektyviai veikianti miesto priežiūros sistema, įdiegtos aplinkosaugos ir ekonominio pagrindimo principais pagrįstos miesto priežiūrai, eismo saugumui ir gyventojų sveikatai naudojamos priemonės. Nuo 2004 m., kai AB „Vilniaus specialusis autotransportas“ buvo prijungtas prie UAB „Grinda“, G. Bernadišius vadovavo miesto tvarkymo tarnybai.
 
 
 
Už indėlį į miesto naujinimą - padėka E. Jokubauskui
Už indėlį atnaujinant Vilniaus miesto istorinio paveldo objektus, visuomenines erdves bei švietimo ir gydymo įstaigas UAB „Grinda“ projektų vadovui E. Jokubauskui buvo įteiktas Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio padėkos raštas.
 
„Egidijus Jokubauskas sukaupė didžiulę darbo su sudėtingais statybos objektais patirtį – jis vadovavo Bernardinų sodo rekonstrukcijai, Balsių mokyklos statybai, atnaujino ištisą eilę Vilniaus miesto švietimo įstaigų, poliklinikų ir ligoninių. Tai jo koordinuojami „Grindos“ kelininkai per itin trumpą laiką sugebėjo atlikti svarbiausių sostinės arterijų remontą. Pagrįstai didžiuojamės, kad „Grindos“ darbuotojų meistriškumą pripažįsta visa Lietuvos statybininkų bendruomenė,“ – teigia K. Vaicekiūtis.
 
Statybininkų dienos apdovanojimai teikiami kasmet
Lietuvoje profesinė statybininkų diena švenčiama nuo 2000 metų rugsėjo mėnesio antrąjį šeštadienį.  Šią dieną geriausi šalies statybininkai apdovanojami Seimo, Vyriausybės, Aplinkos ministerijos, Lietuvos statybininkų asociacijos padėkos raštais. Šiais metais pirmą kartą apdovanojimai įteikti ir bendrovės „Grinda“ darbuotojams.
 
„Vilnius, be abejonės, svarbiausias Lietuvos miestas, ekonominis ir politinis šalies centras, todėl sostinės gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ darbai ryškiai matomi visoje šalyje. Būtent todėl džiaugiamės šiais metais pagerbdami „Grindos“ kelininkus, kurie kokybės reikalavimų kartelę kelia itin aukštai. Tai – sektinas pavyzdys ir kitų miestų, kitų įmonių vadovams bei darbuotojams,“ – teigia Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.
 
Lietuvos statybininkų asociacija vienija per 150 statybos, projektavimo, statybinių medžiagų ir konstrukcijų gamybos, mokymo, draudimo, žiniasklaidos įmonių.
 
 
Dainiaus Labučio (LSA) nuotr.