Atgal

UAB „Grinda“ specialistai – sertifikuoti statybų sektoriaus darbuotojų kompetencijų vertintojai

2018 09 25

Lietuvos statybininkų asociacijai kartu su partneriais ir asociacijos nariais pradėjus statybos sektoriaus darbuotojų kompetencijų sertifikavimo projektą STATREG, UAB „Grinda“ specialistai vieni pirmųjų tapo darbuotojų vertintojais-ekspertais ir pagal parengtą metodiką galės atestuoti kitų darbuotojų profesines žinias ir darbo patirtį.
 
Ekspertų sertifikatus gavo pagrindinių įmonės veiklų specialistai, turintys aukščiausias kompetencijas – Tadas Autukas, Loreta Čerbienė, Igoris Rinkevičius ir Raimondas Zaborovskis.  Nuostatai reikalauja, kad patys ekspertai pasižymėtų atitinkamu profesiniu išsilavinimu, ne mažesne nei 6 metų darbo patirtimi vertinamoje srityje ir įgytomis atsakingų institucijų patvirtintomis kvalifikacijomis. Ekspertų specializacija apima kelių statybą ir remontą, paviršinių nuotekų tinklų eksploatavimą, pastatų ir jų inžinerinių sistemų priežiūrą bei administravimą.
 
„Statybos sektoriaus darbuotojų registras – labai vertinga iniciatyva: kai kuriose ES šalyse statybininko identifikacinė kortelė privaloma ir yra tam tikras procesų ir darbų kokybės garantas. Savo ruožtu, darbuotojų kompetencijų vertinimas ir kvalifikacijos suteikimas yra itin atsakingas darbas, todėl džiaugiamės, kad Lietuvos statybininkų asociacija pripažįsta mūsų bendrovės specialistų profesionalumą,“ – sako Kęstutis Vaicekiūtis, UAB „Grinda“ vadovas.
 
Įmonės ekspertai vertins darbuotojų technologinių procesų išmanymą – kada ir kaip racionaliai atlikti paruošiamuosius, pagrindinius ir baigiamuosius darbus, kaip darbuotojai supranta darbų eiliškumą, darbo sudėtingomis sąlygomis ypatumus, tinkamą įrankių, priemonių ir mechanizmų naudojimą. Taip pat bus atestuojamas statybos produktų ir medžiagų sudėtinių dalių, jų įtakos konstrukcijų ir inžinerinių sistemų kokybei supratimas bei tai, kaip darbuotojai supranta darbo saugos priemones ir statybinių atliekų tvarkymą. Tai padės bendrovei įvertinti pirmiausia savo pačios darbuotojų kompetencijas, pritraukti geriausius specialistus ir užtikrinti darbų kokybę bei darbuotojų saugumą.
 
„Vertinant bendrovėje diegiamą inovacijų mastą ir diegiamas priemones, toks statybininkų kompetencijų registras svariai prisidės prie įmonės darbo našumo ir konkurencingumo didinimo,“ – pabrėžia K. Vaicekiūtis.
 
„Grinda“ yra pirmoji Lietuvoje savivaldybės kontroliuojama įmonė, savo darbe pradėjusi taikyti skaitmeninės statybos (BIM) priemones. Statybos sektoriaus darbuotojų kompetencijų atestavimas suteiks unikalią galimybę susieti atliekamus darbus ir juos atlikusį specialistą ne tik elektroniniame statybos žurnale, bet ir viešai pasiekiamoje duomenų bazėje STATREG.