Atgal

„Grinda“: ruošiamės artėjančioms oro permainoms

2019 01 02

UAB „Grinda“ ruošiasi intensyviam darbui, mat sinoptikai perspėjo, kad oro temperatūra pamažu kris – dar savaitės pradžioje buvusi teigiama, jos pabaigoje pasieks 7 laipsnių šalčio padalą. Numatomas ir ilgalaikis snygis.

„Artimiausiu metu prevenciškai barstysime gatves druskos ir smėlio mišiniais, kad šąlant ant drėgnų paviršių nesusidarytų pavojingas ledo sluoksnis. Atidžiai stebime orų prognozę, todėl esame pasirengę operatyviai reaguoti į besikeičiančią eismo situaciją,“ – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Sausio 1-ąją sostinės gatvėse dirbusi „Grinda“ kelių priežiūros technika barstė Vilniaus gatves druskos mišiniu, kuris tirpdė besikaupiantį sniegą. Galiausiai vakarykštis lietus nuo gatvių nuplovė ne tik sniego likučius, bet ir druskos tirpalą.

Žiemos sezono metu barstomos ir valomos 579 Vilniaus gatvės. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms – greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Vėliau valomos aptarnaujančios ir kvartalinės miesto gatvės. Sostinės gatvėse dirba 36 druskų barstytuvai ir 12 smėlio barstytuvų.

Prašome vairuotojų būti atidžiais kelyje, planuotis keliones su laiko atsarga. Pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves galima visą parą veikiančiu tel. 1355.

Apie UAB „Grinda“
Prieš 85 metus įkurta bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Įmonėje dirba beveik 500 žmonių, ji patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą.