Atgal

Sostinė gatves valys naujausia vakuumine technika

2019 03 01

Sostinės savivaldybė įsigijo 10 naujų daugiafunkcių gatvių valymo mašinų: papildoma įranga leis sudrėkinti valomą gatvių paviršių ir nekelti dulkių, išvalys net nuotekų šulinius nuo sąnašų, neterš oro. Visos įsigytos mašinos turi naujausios technologijos „Euro 6“ emisijos standarto variklius, kurie atitinka griežtus aplinkosaugos reikalavimus.
 
„Didmiesčiui, kuris niekada nemiega, labai svarbu, kad valant gatves, nuo paviršiaus nekiltų smėlis ir dulkės, kurios padidina kietųjų dalelių koncentraciją ore. Sostinės gatvės bus valomos naujausia efektyvia aplinkos neteršiančia įranga: 3 mašinos galės valyti netgi lietaus nuotekų kanalizavimo šulinius, o 7 turės papildomą įrangą ir sniegui valyti, barstyti druskų mišinius, todėl bus eksploatuojamos bet kokiu metų laiku“, – sako Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.
 
Naujosios gatvių valymo mašinos, prieš pradėdamos valyti nešvarumus, sudrėkina valomą paviršių ir tokiu būdu neleidžia į orą pakilti dulkėms. Sąšlavos vakuuminiu būdu sutraukiamos į tam skirtą talpą, o jų viduje esantys filtrai užtikrina, kad talpoje esantys nešvarumai nepateks atgal į aplinką su išpučiamu oru. Esant poreikiui, šios mašinos gali surinkti ir didesnių gabaritų šiukšles. Įvairaus dydžio gatvių valymo mašinos galės dirbti siaurose gatvėse ir kiemuose, valyti šaligatvius ir dviračių takus, net greitojo eismo gatves.
 
Pirmosios 5 mašinos į sostinės gatves išriedės jau kovą, likusios 5 atvyks balandžio-liepos mėnesiais.