Atgal

Nusistovėjus kaitriems orams, „Grinda“ drėkina sostinės gatves

2019 06 10

Karščio bangai neslūgstant, „Grinda“ plauna ir drėkina sostinės gatves. Jei pavasarį pakakdavo naktimis nuplauti ant gatvių važiuojamosios dalies nusėdusias žiedadulkes, tai svilinant kaitriai vasaros saulei, gatvių drėkinimas dieną suteikia atgaivos ir miesto gyventojams, ir turistams, ir augmenijai.

Dienos metu  buvo plaunamos ir drėkinamos Subačiaus, Maironio, B. Radvilaitės, Šventaragio, Žygimantų, Arsenalo, T. Kosciuškos bei J.Tumo Vaižganto, A. Goštauto, J. Basanavičiaus gatvės ir Savanorių bei Gedimino prospektai – čia vyksta intensyvus pėsčiųjų ir visuomeninio transporto judėjimas. Taip pat buvo plaunamos intensyvaus eismo Dariaus ir Girėno, Švitrigailos, Tūkstantmečio gatvės.

Naktį bus plaunamos pagrindinės Justiniškių, Pašilaičių, Lazdynų, Karoliniškių, Fabijoniškių, Šeškinės bei Rasų seniūnijų gatvės:

  • Justiniškių, Taikos, Žemynos, Medeinos, Gabijos, Pašilaičių gatvės;
  • Architektų, Erfurto, Šiltnamių, L. Asanavičiūtės., A. P. Kavoliuko, I. Šimulionio, Sausio 13-osios gatvės bei Laisvės prospektas;
  • Čiobiškio, Musninkų, Dūkštų, Šeškinės, Paberžės, Gelvonų, S. Stanevičiaus, Fabijoniškių, L.Giros, P. Žadeikos, Gedvydžių gatvės;
  • Žirnių, Liepkalnio, Dunojaus, Sukilėlių, Aušros vartų, Drujos gatvės.