Atgal

GRINDA – tarp 10 stipriausių Lietuvos statybos įmonių

2019 10 08

Pagal „Verslo žinių“ redakcijos analitikų sukurtą reitingavimo modelį UAB „Grinda“ pateko tarp 10 stipriausių Lietuvos statybos įmonių.
 
Sudarant reitingą „Sektorių lyderiai 2019“ buvo imamos didžiausios sektorių bendrovės, jos vertintos pagal 9 rodiklius (pajamas, pelną, pelningumą, pajamų augimą, įmonės augimo rodiklius, vidutinį darbuotojų skaičių, įmonėje mokėto darbo užmokesčio vidutinės medianos santykį su visų reitinge dalyvaujančių to paties sektoriaus įmonių medianų vidurkiu ir kt.).
 
Anot UAB „Grinda“ direktoriaus Kęstučio Vaicekiūčio, natūralu, kad kiekviena įmonė siekia teigiamo savo vykdomos veiklos įvertinimo ir jaučiasi pamaloninta, kai tokį gauna.
 
„Patekimas tarp stipriausiųjų įrodo, kad bendrovė sustiprėjo ir eina teisinga kryptimi. Labiausiai džiugina ne išaugęs pelnas, o darbo našumas – lyginant 2015 m. ir 2018 m., darbuotojų skaičius padidėjo tik 5 proc., o savo jėgomis atlikti darbai – 67 proc. “, – skaičiuoja K. Vaicekiūtis.
 
Įmonės vadovas akcentuoja ir planingų pokyčių, prisitaikymo prie naujų visuomenės standartų ir rinkos dėsnių būtinybę.
 
„Akivaizdu, kad visuomenė tampa vis sąmoningesnė, reiklesnė, drąsesnė, todėl kiekvienas neigiamas bendrovės aspektas – neefektyvus lėšų panaudojimas, neteisėta darbuotojų veikla ir naudojimasis tarnybine padėtimi, atsainus požiūris į savo atliekamas funkcijas – skatina gyventojų pasipiktinimą ir menkina pačios organizacijos įvaizdį visuomenėje. Puikiai suvokiame, kad savivaldybės įmonių reputacija ir veiklos rodikliai yra ypač svarbūs ir kuria patį viešojo sektoriaus identitetą, tad keičiamės ir dirbame taip, kad rezultatai kalbėtų patys už save“, – apibendrina K. Vaicekiūtis.
 
Daugiau apie tai skaitykite: https://bit.ly/2IrE5yT.