Atgal

Išrinkti geriausi STATREG vertintojai-ekspertai

2019 12 17

Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) išrinko geriausius 2019 metų STATREG vertintojus-ekspertus. Tarp stipriausių – UAB „Grinda“ Paviršinių nuotekų tinklų eksploatavimo skyriaus vadovas Raimondas Zaborovskis.
 
Lietuvos statybininkų asociacijai kartu su partneriais ir asociacijos nariais pradėjus statybos sektoriaus darbuotojų kompetencijų sertifikavimo projektą STATREG, R. Zaborovskis tapo vienu iš pirmųjų vertintojų-ekspertų ir pagal parengtą metodiką nuo 2018 m. atestavo kitų darbuotojų profesines žinias ir darbo patirtį.
 
STATREG nuostatai reikalauja, kad patys ekspertai pasižymėtų atitinkamu profesiniu išsilavinimu, ne mažesne nei 6 metų darbo patirtimi vertinamoje srityje ir įgytomis atsakingų institucijų patvirtintomis kvalifikacijomis. Ekspertų specializacija apima kelių statybą ir remontą, paviršinių nuotekų tinklų eksploatavimą, pastatų ir jų inžinerinių sistemų priežiūrą bei administravimą.
 
„Raimondo patirtis neįkainojama ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos mastu. Jo vadovaujamas skyrius kasdien atlieka paviršinių nuotekų inžinerinių tinklų statybos ir remonto darbus, užtikrindamas kad miestas galėtų gyventi įprastą ir stichijų netrikdomą gyvenimą,“ – teigia bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.
 
R. Zaborovskis 2003 m. Kauno technologijos universitete baigė aplinkos inžinerijos studijų programą ir įgijo aplinkos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, 2010 m. VGTU baigė vandens ūkio inžinerijos universitetinių antrosios pakopos studijų programą ir jam suteiktas aplinkos inžinerijos magistro laipsnis.