Atgal

Dėl lietaus nuotekų grunto aikštelės eksploatavimo

2020 03 05

Reaguodami į portale „Delfi“ pateiktą medžiagą, informuojame, kad UAB „Grinda“ Vilniaus miesto valdybos 1992-10-22 sprendimu Nr. 2123V naudoja išeksploatuotą karjerą, kuriame įrengta lietaus nuotekų grunto surinkimo aikštelė. Ši teritorija, pažymėta riboženkliais, nurodyta ir bendrovės turimame Taršos leidime.

Smėlis, molis, žvyras ir dirvožemio sąnašos, surinktos iš Vilniaus miesto lietaus nuotekų tinklų šulinių, nusodintuvų ir smėliagaudžių, naudojamas šio karjero užpildymui.

UAB „Grinda“, būdama atsakinga už lietaus nuotekų sistemų priežiūrą Vilniaus mieste, reguliariai atlieka vamzdyno valymo darbus, nes su kritulių ir tirpsmo vandeniu į vamzdynus patekusios sąnašos gerokai sumažina jo pralaidumą, dėl to užtvindomos svarbios miesto arterijos. Prevenciškai valant magistralinį lietaus nuotekų vamzdyną Vilniaus miesto gatvių užtvindymo rizika gerokai sumažėja.

Aikštelės riboženkliai ir užtvaras buvo įrengti aikštelės perdavimo metu. Įvažiavimas į šią aikštelę iš Lentvario gatvės yra vienintelis ir skirtas patekti tik į ją, todėl siekiant užkirsti kelią savavališkam šiukšlių pylimui, užtvaras yra rakinamas, ribojant prieigą prie šios paskirties teritorijos.