Atgal

„Grinda“ rūpinasi darbuotojų sveikata

2020 07 02

Rūpindamasi darbuotojų sveikata ir vykdydama pavojingų ligų prevenciją, „Grinda“ kasmet skiepija darbuotojus savo lėšomis.
 
Pernai 311 darbuotojų, o šiemet jau 122 darbuotojai buvo paskiepyti nuo erkinio encefalito. Pirminį skiepų nuo erkinio encefalito kursą sudaro 3 skiepai, kurie yra atliekami per pirmuosius metus, vėliau revakcinuotis reikia po 3 metų, o toliau – periodiškai kas 5 metus. 
 
Prievartos nėra. „Grindos“ darbuotojai, didžiąją darbo dienos laiko dalį praleidžiantys lauke, patys puikiai suvokia ir įvertina savo sveikatai kylančią riziką, todėl skiepijasi noriai. Juolab kad erkė gali įsisiurbti ir laisvadienį. Pavyzdžiui, ramiai sau žvejojant  ar tiesiog vaikštinėjant miške.
 
Lietuvoje sergamumas erkiniu encefalitu yra vienas didžiausių Europoje, tad esame įsitikinę, kad skirti išskirtinį dėmesį darbuotojų sveikatos apsaugai – privaloma. 
 
„Darbuotojų sauga ir sveikata mums yra pirmoje vietoje. Darbuotojai ne tik skiepijami nuo erkinio encefalito, tymų, pasiutligės, bet ir periodiškai  siunčiami atlikti kraujo tyrimų, tikrintis sveikatos“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.