Atgal

Vilniuje asfaltuojama S. Batoro gatvė

2020 08 27

Dviem pamainomis vykstantys S. Batoro gatvės remonto darbai įpusėjo – šiuo metu asfaltuojama atkarpa nuo Rudens gatvės iki A. Kojelavičiaus gatvės. Darbų metu transportas nuo Rudens gatvės (Naujosios Vilnios kryptimi) nukreipiamas viena eismo juosta. Darbų zonoje įrengti laikini įspėjamieji ir draudžiamieji kelio ženklai, nukreipiamosios gairės.
 
„Kasdien S. Batoro gatve iš miesto centro arba į jį važiuoja apie 25 tūkstančius vilniečių. Rugsėjo mėnesį šis skaičius gerokai išauga dėl prasidėjusių mokslo metų: tėvai veža vaikus į darželius ir mokyklas, studentai važiuoja į paskaitas. Darbus organizuojame taip, kad eismas šioje judrioje miesto gatvėje būtų trikdomas kuo mažiau. Taigi, „Grindos“ darbuotojams tenka dirbti naktimis ir savaitgaliais. Visi puikiai suprantame, kad dėl tokio darbo grafiko nukenčia jų šeimos, todėl labai vertinu ir esu dėkingas kolegoms už sunkų darbą kuriant patogesnę infrastruktūrą visiems sostinės gyventojams“, – sako bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.
 
Iki spalio pabaigos beveik 7 km ilgio gatvės atkarpoje bendrovė „Grinda“ paklos naują asfalto dangą, sutvarkys kelkraščius ir šalia esantį dviračių taką, įrengs automobilių apsisukimo vietas ir atnaujins ženklinimą. Remontuojant S. Batoro gatvę, bus atkurtas jos nuolydis – tai pagerins lietaus vandens nutekėjimą ir sumažins gatvės užtvindymo tikimybę. Gatvės ir šalia jos einančio tako remontui numatyta apie 2,7 mln. eurų, iš jų 2 mln. eurų – Vyriausybės skirtos