Atgal

Vilniaus „Grinda“ pradėjo darbuotojų COVID-19 imuniteto tyrimus

2020 08 28

„Grinda“ pradėjo atlikti visų savo darbuotojų serologinius kraujo tyrimus, naudojamus viruso (SARS-CoV-2) IgG antikūnams nustatyti.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teigimu, dalis koronaviruso (COVID-19) infekcijos atvejų besimptomiai arba klinikiniai požymiai būna išreikšti labai lengvai forma, todėl dalis žmonių net nežino, kad jau persirgo COVID-19. Tyrimo metu nustatomi specifiniai IgG klasės antikūnai reiškia, kad žmogus jau persirgęs koronaviruso infekcija ir jam susiformavęs imunitetas.

Šią savaitę buvo atliktas 74 darbuotojų kraujo tyrimas. Specifiniai antikūnai, rodartys, kad asmuo yra persirgęs COVID-19, aptikti 8 asmenų kraujyje – tai sudaro 10,8 proc. ištirtų pavyzdžių. Šis skaičius koreliuoja su kitų šalių, kur atliekami masiniai populiacijos tyrimai, persirgimų statistika.

Vieno tyrimo kaina – 13 eurų.

„Nuolat rūpinamės savo darbuotojų sveikata ir saugumu, o koronaviruso pandemija tik paskatino tam skirti dar daugiau dėmesio. Nuo pat pandemijos pradžios kovo mėn. „Grinda“ nuosekliai laikosi darbuotojų apsaugos plano, pagal kurį išskaidomi darbininkų srautai, administracijos darbuotojai taiko nuotolinio darbo metodą, o visi darbuotojai aprūpinti asmeninėmis apsaugos ir dezinfekcinėmis priemonėmis“, – teigia Kęstutis Vaicekiūtis, UAB „Grinda“ direktorius.

Iki šiol bendrovėje buvo užfiksuotas tik 1 susirgimas COVID-19, susijęs su šeimos šventės židiniu Vilniaus apskrityje.

Rūpindamasi darbuotojų sveikata ir vykdydama pavojingų ligų prevenciją, „Grinda“ kasmet skiepija darbuotojus savo lėšomis: pernai 311 darbuotojų, o šiemet jau 136 darbuotojai buvo paskiepyti nuo erkinio encefalito, šiemet planuojama darbuotojus skiepyti nuo gripo, įsigyti imunitetą stiprinančių preparatų.