Atgal

Bendradarbiavimas su aplinkosaugininkais sumažins Neries taršą

2020 10 30

UAB „Grinda“ Vilniaus mieste atsakinga už lietaus ir sniego tirpsmo vandens tvarkymą. Po didele miesto dalimi glūdi ištisas lietaus vandens surinkimo tinklas, kur suteka vanduo nuo namų stogų, automobilių stovėjimo aikštelių, aikščių, skverų, gatvių, šaligatvių. Su lietaus vandeniu į vamzdyną, o iš jo į Nerį, patenka ir nuo kietųjų dangų nuplaunamos medžiagos – smėlis ar molis, tepalų likučiai ar tarša cheminiais produktais. Pasitaiko ir savavališkų buitinės kanalizacijos pajungimų.

„Grinda“ jau kurį laiką pakrančių ir išleistuvų priežiūrai naudoja motorinį katerį – šįkart į upės apžiūrą pakvietė ir Vilniaus miesto savivaldybės bei Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus skyriaus specialistus.
 
„Tarporganizacinis „Grindos“ ir Aplinkos apsaugos departamento bendradarbiavimas ne tik leis efektyviau spręsti Neries užterštumo problemą, bet ir padės užtikrinti geresnį vandens būklės monitoringą. Pradedame nuo paprastų, bet reikšmingų dalykų – šiuo metu mūsų specialistai žymi upėje esančius paviršinių nuotekų išleistuvus. Žymos ateityje padės greitai identifikuoti taršos šaltinius ir nustatyti  išleistuvų priklausomybę“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.