Atgal

Dalijamės patirtimi su pasauliu: „Grinda“ papasakojo, kaip Vilniaus mieste sveikatinimo veikloms pritaikė mėlynuosius plotus

2020 11 13

UAB „Grinda“ pirmąsyk dalyvavo Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMLPC) kartu su Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovybe Lietuvoje ir PSO Europos aplinkos ir sveikatos centru surengtame nuotoliniame dviejų dalių seminare „Gamta mieste ir su ja susijusi nauda sveikatai“.
 
Šis seminaras buvo skirtas pristatyti žaliųjų ir mėlynųjų zonų naudą sveikatai, pasidalyti gerąja praktika ir pristatyti įrankius, kurie leidžia modeliuoti žaliųjų ir (ar) mėlynųjų zonų vaidmenį miestuose.
 
Virtualiame seminare dalyvavo visos Lietuvos savivaldybių planavimo, aplinkos, sveikatos skyrių atstovai. Taip pat tarp svečių buvo gausu: nevyriausybinių organizacijų delegatų, visuomenės sveikatos specialistų, architektų,  mokslininkų, kraštovaizdžio ekspertų.
 
Seminaras vyko dvi dienas ir jį sudarė dvi dalys. Pirmosios seminaro dalies tikslas buvo aptarti ir apibendrinti miestų žaliųjų erdvių naudą žmonių sveikatai. Antroji seminaro dalis buvo skirta pristatyti mėlynųjų erdvių poveikį gyventojų sveikatai ir aptarti vandens telkinių vaidmenį tvariam miestų ir žaliųjų erdvių planavimui.
 
UAB „Grinda“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius seminaro dalyviams pristatė,  kaip Vilniaus mieste sveikatinimo veikloms pritaikė mėlynuosius plotus. Pristatymo metu daugiausia dėmesio buvo skirta „Grindos“ prižiūrimų sostinės viešųjų paplūdimių infrastruktūros sprendiniams aptarti ir naujiems planams pristatyti.
 
Didžiulį įspūdį susirinkimo dalyviams padarė pernai atnaujintas Žaliųjų ežerų (Balsio) paplūdimys ir šiemet naujam gyvenimui prikeltas Žirmūnų paplūdimys, kurį, beje, bendrovė pritaikė judėjimo negalią turintiems žmonėms.  
 
„Malonu matyti, kaip puikiai viešosios miesto  erdvės pritaikomos žmonių gerovei ir sveikatai užtikrinti. Jei tik galėčiau, norėčiau apsilankyti asmeniškai“, – sakė PSO Europos aplinkos ir sveikatos centro direktorė, profesorė Lora Fleming.