Atgal

UAB „Grinda" – tarp TOP 5 statybos įmonių, 2021 m. I ketvirtį sumokėjusių daugiausia mokesčių

2021 05 03

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paskelbtame statybos įmonių, kurios per 2021 metų pirmąjį pusmetį į valstybės sąskaitas pervedė daugiausia mokesčių ir įmokų, sąraše UAB „Grinda“ – 5 vietoje.
 
Daugiausia mokesčių ir įmokų pervedančių statybos įmonių sąrašu taip pat pasidalijo ir UAB „Verslo žinios“ analitikai. Verslo naujienų portale paskelbtame sąraše matyti,  kad šiemet didžiausią sumą (4,27 mln. Eur) į VMI sąskaitas pervedė nekilnojamojo turto (NT) plėtotojos „Darnu Grop“ bendrovė „Naujasis Užupis“, užsiimanti kvartalo „Paupys“ plėtra.
 
Antroje vietoje buvo Suomijos kapitalo statybų, kelių tiesimo ir NT plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ (3,65 mln. Eur), trečioje – NT plėtotojos „Hanner“ įmonė „Promola“, užsiimanti kvartalo plėtra buvusioje Žalgirio stadiono teritorijoje (3 mln. Eur). Ketvirtoje vietoje šiemet – kelių tiesimo bendrovė „Kauno tiltai“ (1,99 mln. Eur), po jos – Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ (1,4 mln. Eur).
 
Iš viso šių metų I ketvirtį 50 statybos įmonių į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sąskaitas pervedė daugiau nei 43 mln. Eur įvairių mokesčių. Palyginti su 2020 m. atitinkamu laikotarpiu, ši suma augo 34%.
 
„Grinda” į šį sąrašą patenka ne pirmą kartą,  2020 m. jame atsidūrė į VMI sąskaitas pervedusi 3,2 mln. Eur įmokų (2019 m. – 2,46 mln. Eur.)
 
„Mokesčių ir įmokų į biudžetą dydis parodo, kad bendrovė dirba skaidriai ir atsakingai, o taip pat atspindi bendrovės veiklos apimtis, kurios nuosekliai auga netgi įvertinant konkurencingoje rinkoje mažėjančius teikiamų paslaugų įkainius“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.
 
 
 
*Pagal ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriaus sekciją F: pastatų statyba, inžinerinių statinių statyba, specializuota statybos veikla
 
Pateiktuose juridinio asmens duomenyse susumuoti visi sumokėti mokesčiai ir įmokos, įskaitant netiesioginius mokesčius (PVM, akcizai) bei gyventojų pajamų mokestį nuo išmokų, priskiriamų gyventojo A klasės pajamoms, kurį privalo apskaičiuoti, išskaičiuoti ir sumokėti į biudžetą tas pajamas išmokantys asmenys. Prie sumokėtų mokesčių ir įmokų priskiriamos ir tos sumos, kurias juridinis asmuo sumokėjo (įskaitė) už kitą juridinį ir/ar fizinį asmenį, perėmęs to asmens mokestinę nepriemoką. Sąrašuose išvardinti juridiniai asmenys gali turėti mokestinę nepriemoką.