Atgal

Balsio ir Žirmūnų paplūdimiuose įrengtos modernios krepšinio aikštelių dangos

2021 06 30

Vilniaus „Grindos“ prižiūrimuose Balsio (Žaliųjų ežerų) ir Žirmūnų paplūdimiuose įrengtos modernios liejamos gumos granulių krepšinio aikštelių dangos. Iš viso buvo  atnaujinta 680 kv. m. sportinių dangų.
 
Naujosios 14 mm storio krepšinio aikštelių dangos buvo paklotos ant specialiai paruoštos senosios asfalto dangos ir yra kur kas pranašesnės už senąsias – jos pritaikytos Lietuvos klimatui, tad  yra atsparios žymiems temperatūrų pokyčiams ir  kasmet vis augančiam kritulių kriekiui. Be to, gumos granulių danga yra labai praktiška: ją lengva prižiūrėti, ji pritaikyta didelėms apkrovoms ir labai lėtai dėvisi.  Be to pasirinktas krepšinio aikštelių dangų atnaujinimo būdas leidžia specialistams sukurti estetiškai  ir šiuolaikiškai atrodančią  sporto infrastruktūrą šalia mėlynųjų miesto zonų.
 
O svarbiausia, siekiant užtikrinti kuo įmanomą geresnę sostinės viešuosiuose paplūdimiuose aktyviai laiką leidžiančių žmonių patirtį,  yra tai, kad žaidžiant krepšinį ant gumos granulių dangos gerokai sumažėja traumų tikimybė, nes ji  yra minkšta, neslidi, puikiai sugeria smūgio jėgą ir  sumažina krūvį stuburui ir sąnariams.  
 
„Mušinėjamų krepšinio kamuolių dundesys Žaliųjų ežerų ir Žirmūnų aikštelėse retsykiais girdėdavosi net pasirodžius pirmosioms rimtoms šalnoms, tad ką jau bekalbėti apie vasaros sezoną, kai jis nutyla tik paryčiais. Žmones vilioja galimybė ne tik pažaisti krepšinį, bet ir po saulės vonių išsimaudyti gaiviame vandenyje. Matyti, kaip aktyviai viešųjų paplūdimių sporto infrastruktūra naudojasi vilniečiai ir kokias geras emocijas jiems sukelia prie vandens telkinių praleistas,  „Grindai“ yra didžiausias įvertinimas ir paskata toliau ieškoti būdų, kaip Vilniaus viešųjų paplūdimių infrastruktūrą padaryti dar patrauklenę poilsiautojams“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.
 
Nesustoti ieškoti šiuolaikiškų sporto infrastrūros sprendimų „Grindą“ įpareigoja ir tai, kad šiemet pirmą kartą Lietuvoje Mėlynoji vėliava – visame pasaulyje atpažįstamas tarptautinis kokybės ženklas –  buvo įteiktas gėlavandeniams sostinės Balsio ežero ir Žirmūnų paplūdimiams. Tarptautiniai Mėlynosios vėliavos sertifikatai ir teisė iškelti tokias vėliavas suteikti įgyvendinus 33 griežtus švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosaugos valdymo, saugumo ir paslaugų kokybės reikalavimus. Mėlynosios vėliavos sertifikatas suteikiamas tik vienam sezonui. Jei paplūdimių būklė patikrinus neatitinka privalomų kriterijų, Mėlynoji vėliava privalo būti nuleista.
 
Primename, kad viso maudymosi sezono metu (iki pat rugsėjo 15 d.) sostinės viešuosiuose paplūdimiuose   kasdien nuo 8.00 val. iki 20.00 val. dirba gelbėtojai.
 
O Valakampių, Žirmūnų, Salotės, Balsio (Žaliųjų ežerų), Balžio, Tapelių ir Gilužio maudyklose  periodiškai atliekami vandens kokybės tyrimai.