Atgal

„Grinda“ išlaiko aukštą darbuotojų vakcinavimosi lygį

2021 07 27

Šiandien į Grindą atvyko skiepobusas – mobilioji skiepijimo nuo COVID-19 brigada, leidusi darbuotojams paprastai ir greitai pasiskiepyti pirmąja „Pfizer“ vakcinos doze.
 
Beje, „Grinda“ nuo pat 2020 m. kovo buvo viena kovos su COVID-19 lyderių Lietuvoje, pradedant strateginių objektų – oro uosto, visuomenei svarbias paslaugas teikiančių įmonių patalpų – dezinfekcija, pagalba įrengiant saviizoliacijos ir COVID-19 gydymui skirtas patalpas, iki šiemet pradėto pačių darbuotojų testavimo ir skiepijimosi mastais ir tempais.
 
„Grinda“ šiuo metu yra vieną aukščiausių vakcinavimo lygį pasiekusi Lietuvos bendrovių didelių įmonių kategorijoje – iki šiol pasiskiepijo daugiau nei 75 proc. įmonės darbuotojų. Šiandien pirmąja vakcinos doze pasiskiepijo dar 37 bendrovės darbuotojai (daugiausia - kasmet vasarą bendrovės gretas papildantys sezoniniai darbuotojai), tad šiuo metu imunitetą įgijo daugiau nei 80 proc. įmonės darbuotojų.
 
„Dėl atliekamų veiklų įvairovės „Grinda“ yra ypač svarbi užtikrinant įprastą Vilniaus miesto gyvenimą net ir kritiniais momentais. Tai, kad bendrovės darbuotojai įsiklauso į kompetentingų sveikatos apsaugos organizacijų rekomendacijas ir rodo vakcinavimosi pavyzdį, parodo, kad jie atsakingai žiūri į savo pareigas miestui, vilniečiams, šeimos nariams ir bendradarbiams. Dėkojame skiepobusui už suteiktą galimybę,“ – sako laikinai bendrovės direktoriaus pareigas einantis Dalius Kuliešius.
 
KODĖL SVARBU SKIEPYTIS NUO COVID-19?
  • Vakcinos jau daugiau nei du šimtus metų yra laikomos saugiausia ir patikimiausia apsauga nuo gyvybei pavojingų užkrečiamųjų ligų.
  • Vakcina nuo COVID-19 ligos yra saugi; kol kas nėra jokių klinikinių duomenų, kad ji galėtų sukelti ilgalaikį šalutinį poveikį.
  • Pasiskiepiję nesusirgsite arba išvengsite sunkios COVID-19 ligos formos ir komplikacijų:
    • JAV net 97 proc. visų į ligonines patekusių asmenų bei 99,5 proc. mirusių nuo COVID-19 pacientų buvo neskiepyti.
    • „The New England Journal of Medicine“ paskelbto tyrimo duomenys rodo, kad „Pfizer“ vakcinos efektyvumas prieš delta atmainą jau po vienos dozės siekia 35,6 proc., po dviejų – 88 proc.
    • Izraelyje taip pat pastebėta, kad „Pfizer“ vakcina nuo delta atmainos yra gana efektyvi: apsauga nuo užsikrėtimo siekia beveik 40 proc., nuo simptominės ligos eigos – virš 40 proc., nuo hospitalizacijos – 88 proc., o nuo sunkios ligos eigos – 91 proc.
  • Pasiskiepijęs nuo COVID-19 ligos žmogus turi maždaug 6 kartus daugiau antikūnų už persirgusį.
  • Sergant COVID-19, mirties rizika yra gerokai didesnė, palyginti su mirties nuo gripo rizika.
  • TIK PASISKIEPIJĘ galime apsaugoti savo senelius, mamas, tėčius, brolius, seseris, draugus, kolegas.
  • TIK PASISKIEPIJĘ galėsime greičiau grįžti į normalų gyvenimą.
 
 
SAUGOKIME SAVE IR KITUS! SKIEPYKIMĖS!