Atgal

Sprendžiama opi Karveliškių kapinių problema

2021 08 10

Dalis Vilniaus miesto savivaldybės prižiūrimos Karveliškių kapinių teritorijos, apimančios net 80 ha plotą, pūpso virš molingų vietovių, kur polaidžio ir lietaus vanduo negali susigerti į gilesnius grunto sluoksnius. Būtent dėl šios priežasties po kiekvienos liūties ilgą laiką čia buvo užtvidomi kai kurie kapai ir nuplaunami šalia kapinių esantys takeliai.
 
Po smarkaus lietaus specialia technika „Grindos“ darbinininkai iš teritorijos išsiurbdavo ir išveždavo daugiau nei 100 tūkst. litrų vandens.
 
Nuo 2016-ųjų iki 2019-ųjų bendrovės darbuotojai Karveliškių kapinėse atliko daugybę didesnių ir mažesnių darbų, reikalingų paviršinių nuotekų tinklų įrengimui ir kokybiškam funkcionavimui.
 
O visai neseniai „Grindos“ darbuotojai užbaigė dar vieną problematiškos atkarpos remontą – specialistai čia įrengė išfiltruojančio sluoksnio skaldos gatvelę ir drenažą vandeniui sugerti.
 
Taip pat iš abiejų gatvės pusių darbuotojai čia sumontavo bordiūrus, skirtus vandens nukreipimui. Po liūties vanduo čia sutekės į 5 didžiulius, 2 m skersmens ir 4 m gylio, šulinius, kur palaipsniui susigers į gruntą ir nebeniokos kapinių.