Atgal

„Grinda“ spindėjo Lietuvos statybininkų šventėje

2021 09 10

Rugsėjo 10 d., Birštone,  įvyko vienas didžiausių ir svarbiausių metų renginių Lietuvos statybų sektoriaus bendruomenei – Lietuvos statybininkų diena.

Statybininkų diena – jau 22-us metus iš eilės organizuojama profesinė šventė, skirta pagerbti visus Lietuvos statybininkus ir įtraukta į valstybės atmintinų dienų sąrašą. Statybininkų dienos šventę kasmet organizuoja Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) kartu su LR Aplinkos ministerija.
 
„Tai ypatinga proga kasmet pasidžiaugti tuo, ką turime, ir tuo, kas vienija – nuveiktais darbais ir atsidavimu nelengvai profesijai. Statybų sektorius – viena svarbiausių šalies ūkio sričių, kuriama dirba 115 000 žmonių ir veikia 9300 bendrovių. Per praėjusius metus mūsų statybininkai pastatė 7425 pastatų ir 13 903 butų, išasfaltavo žvyrkelių 372,25 km ir nutiesė bei suremontavo 24 645 km dviračių takų. O užsienyje statybos darbų atliko net už už 396 mln. eurų. Šie rezultatai akivaizdžiai liudija šios profesijos atstovų darbo svarbą valstybės ekonominei ir socialinei raidai, todėl jie nusipelnė išskirtinės padėkos ir pagarbos. Statybininkai stato, atnaujina ir gražina mūsų aplinką, kuria dabartį ir ateitį“, – sakė LSA prezidentas Dalius Gedvilas.
 
Įvykęs šventinis renginys subūrė daugiau kaip 400 dalyvių iš statybų verslo, valdžios, mokslo ir švietimo institucijų, giminingų asociacijų ir organizacijų.
 
Statybininkų dienos šventės metu buvo apdovanojami labiausiai pasižymėję šalies statybos sektoriaus darbuotojai. Jiems įteiktos LR Seimo, Vyriausybės, Aplinkos ministerijos, Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK), Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA), Lietuvos inžinierių sąjungos (LSIS) ir kitų asociacijų padėkos bei apdovanojimai už nuopelnus statybos srityje.
 
Padėkos raštais buvo įvertinti ir „Grindos“ darbuotojai:
  • Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen padėką už atsakingą ir profesionalų darbą gavo Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius;
  • Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) padėką už puikiai atliekamą darbą atsiėmė Gatvių remonto skyriaus vadovas Alvydas Balčytis;
  • Užimtumo tarnybos padėką už socialinę atskirtį patiriančių asmenų integraciją į darbo rinką gavo Dalius Kuliešius, laikinai einantis UAB „Grinda“ vadovo pareigas.
 
Aktyviausieji varžėsi jau tradicine tapusioje Statybininkų olimpiadoje. Šiemet jos dalyviai turėjo galimybę susirungti krepšinio, irklavimo ir šaudymo iš lankų rungtyse. „Grindos“ komandai pavyko apginti pernai iškovotą Lietuvos statybininkų olimpiados nugalėtojų titulą ir antrus metus iš eilės užimti pirmą vietą bendroje įskaitoje.
 
Sveikiname!