Atgal

Pasaulinės gyvūnijos dienos proga – edukacinis renginys vilniečiams

2021 10 04

Kasmet spalio 4-ąją minima Pasaulinė gyvūnų diena. Tai tarptautinė gyvūnų teisių ir gerovės gynimo diena, minima ir kaip Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, šventė. 
 
Šiemet UAB „Grinda“ administruojami Vilniaus gyvūnų globos namai šią svarbią datą pažymėjo vilniečius šviesdami apie atsakingą elgesį su gyvūnais ir pristatydami Vilniaus gyvūnų globos namų veiklą. Praeiviai taip pat galėjo pasigrožėti nuotraukomis, kuriose įamžinti buvę ir esami Vilniaus gyvūnų globos namų gyventojai.
 
„Svarbiausia  edukacinio renginio misija – priminti, kokie svarbūs yra augintiniai žmogaus gyvenime, skleisti žinias apie teisingą gyvūnų augintinių priežiūrą ir skatinti pagalbos beglobiams gyvūnams iniciatyvas“, – sako Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė, veterinarijos gydytoja Agnė Žėbienė.
 
Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.