Atgal

Pradedame darbuotojų antikūnų tyrimą

2021 11 11

Siekdama užtikrinti saugią situaciją įmonėje ir apsaugoti didžiausią turtą – darbuotojus ir jų sveikatą – „Grinda“savo lėšomis pradeda jau skiepytų ir persirgusių darbuotojų SARS COVID kiekybinius antikūnų tyrimus. Šiuo metu vakcinacijos lygis įmonėje siekia 93 proc.

Šis tyrimas parodys kiekvieno darbuotojo antikūnų lygį ir padės jiems priimti sprendimus dėl revakcinacijos. Darbuotojai apie rezultatus bus informuojami asmeniškai, laikantis duomenų saugumo reikalavimų.

Antikūnų kiekio pikas pasiekiamas praėjus dviem savaitėms po vakcinacijos ir tolygiai mažėja – tiesa, labai nevienodai, priklausomai nuo individualių faktorių – nuo imuninės sistemos ypatybių, nuo vartojamų vaistų, nuo lėtinių ar gretutinių ligų, ir pan.

Skiepytis sustiprinančiąją vakcina rekomenduojama praėjus 6 mėn. nuo pilnos vakcinacijos arba antikūnų kiekiui pasiekus žemesnę nei kritinė ribą: atsižvelgiant į SAM patvirtintus standartus, kiekybinis SARS-CoV-2 IgG antikūnų (prieš S baltymo receptorių sujungiantį domeną) rodiklis turėtų būti ne mažesnis nei 50 AU/mL (Arbitrary Units) arba 7,1 BAU/mL (Binding antibody units).