Atgal

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną „Grinda“ šventė su bendruomenėmis

2022 02 17

Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, UAB „Grinda“ sostinės bendruomenes kvietė  švęsti laisvę prie laužų –  jie suliepsnojo 10 Vilniaus seniūnijų.
 
„Mes pasirūpinome  tik laužaviečių įrengimu, o šventinę atmosferą sukūrė patys vilniečiai.
Turėjome progą ne tik paminėti visai Lietuvai svarbią datą, bet ir išgirsti skirtingų bendruomenių narių idėjas, kaip miestą padaryti dar gražesnį ir patogesnį. Bendruomenės jungia skirtingas kartas, patirtis, gebėjimus, todėl šio dialogo pradžia yra didelis žingsnis glaudesnio bendradarbiavimo link“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Andrius Griškevičius.
 
Iniciatyvą itin teigiamai įvertino ir seniūnijų gyventojai, vasario 16-osios vakare susirinkę prie atminimo laužų.
 
„Prie laužo padainavome, palingavome, pasimatėme su kaimynais. O svarbiausia –paminėjome laisvę. Ačiū dar kartą!“, – rašė Naujamiesčio seniūnijos gyventoja Aušra Labanauskaitė.  „Šaunu, labai jaukus laužas ir Tautiška giesmė“, – įspūdžiais dalijosi Laura Batulė. „Pro darbovietės langus matau degantį laužą!“, – džiaugėsi Ieva Nakvišėlė.
 
„AČIŪ už Šviesą! AČIŪ už Šilumą! AČIŪ už Laisvę! AČIŪ visiems susirinkusiems už sugiedotą himną ir, kad dainomis neleidote užgesti simboliniams laužams. Dėkojame  „Grindai" už atvežtas mobilias laužavietes“, – oficialioje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė Vilkpedės seniūnijos atstovai.
 
 
 Agnės Juknevičienės nuotr.