Atgal

Keičiasi paviršinių nuotekų tvarkymo kaina

2022 02 22

Dėl išaugusių sąnaudų paviršinių nuotekų tvarkymo Vilniaus mieste kaina nuo 2022 m. balandžio 1 d. padidės 5 proc. Paviršinių nuotekų tvarkymo reikalavimai taikomi ne tik juridiniams, bet ir fiziniams asmenims. 

Vilniaus miesto savivaldybės taryba, atsižvelgdama į Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) nutarimą, nuo 2023 m. rugsėjo 28 d. nustatė perskaičiuotą paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugos bazinę kainą abonentams, perkantiems paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugas – 0,32 Eur/m³ (be pridėtinės vertės mokesčio).
 
Paviršinių nuotekų tvarkymo kaina pakilo 0,01 Eur/m³ (5 proc.). Pagal patvirtintą VERT metodiką paslaugos kainą kasmet gali koreguoti įvykdytų investicijų nusidėvėjimo (amortizacijos), personalo (darbo užmokesčio, socialinio draudimo įmokų, įmokų į garantinį fondą), eksploatacinių ir remonto darbų sąnaudos. Perskaičiuota paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugos bazinė kaina galioja 12 mėnesių.
 
„Grinda“ sudaro naujas paviršinių nuotekų tvarkymo sutartis su visais abonentais, kurie privalo atsiskaityti su bendrove už išleidžiamas paviršines nuotekas į bendrovės prižiūrimą paviršinių nuotekų tinklą Vilniaus mieste, ir įstatymų numatyta tvarka ragina pateikti prašymą sudaryti sutartį visiems fizinio ar juridinio asmens nuosavybės ar kita teise valdomiems žemės sklypams. Užpildytą prašymą prašome pateikti el. paštu [email protected] arba [email protected], pranešimo temoje nurodant „Prašymas“.
 
Daugiau informacijos: