Atgal

Bendradarbiavimo rezultatas – nauji namai Uraganui

2022 03 15

UAB „Grinda“ administruojami Vilniaus gyvūnų globos namai (VGGN), bendradarbiaudami su VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) ir jų partneriais iš Suomijos  „Pet Rescue Finland“ , globotiniui Uraganui sudaro naujus namus.
 
Apie  Uraganą Vilniaus gyvūnų globos namų darbuotojai pirmąsyk išgirdo dar prieš 3 metus, tąkart „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ savanoriai dėl šunelio nepriežiūros kreipėsi į teisėsaugą ir Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, tad šunelio šeimininkui buvo skirta piniginė bauda.  Žadėjęs pasitaisyti šeimininkas, neilgai trukus, grįžo prie senų įpročių ir vėl papuolė į gyvūnų skausmui neabejingų žmonių akiratį. 2021 m. sausį badu marintas šunelis buvo atimtas iš šeimininko ir perduotas VGGN specialistams.
 
„Uragano sveikatos būklė buvo sunki, tačiau mes darėme viską, kad šunelis greičiau atsistotų ant kojų.  Mūsų pastangos pasiteisino – naujojo prieglaudos gyventojo sveikata sustiprėjo, šunelis priaugo svorio, pasidarė aktyvūs“, – pasakoja Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė, veterinarijos gydytoja Agnė Žėbienė.
 
Šuneliui atsigavus, svarbiausia prieglaudos darbuotojų užduotis buvo surasti jam naujus šeimininkus. Deja, ilgą laiką to nepavyko padaryti dėl neigiamo gyventojų požiūrio į vyresnio amžiaus šunis.
 
„Laimei, situacija pasikeitė. „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ kreipėsi į savo partnerius „Pet Rescue Finland“, kurie Uraganui padėjo surasti rūpestingą šeimą. Šiuo metu šunelis jau gyvena Suomijoje, kur naują gyvenimo etapą pradėjo AMOS vardu. Tereikia suvienyti jėgas ir viskas tampa įmanoma“, – sako A. Žėbienė.