Atgal

Priglaudę gyvūną iš prieglaudos, atlaisvinsite vietą beglobiui iš Ukrainos

2022 05 04

Nuo Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios, gyvūnų gerovės organizacijos iki šiol į saugias vietas gabena Ukrainoje paliktus vienišus beglobius. Lietuva taip pat aktyviai dalyvauja gyvūnų gelbėjimo operacijose, tačiau čia susiduriama su kita problema – perpildytomis Lietuvos prieglaudomis. Todėl visi tautiečiai, ieškantys naujo keturkojo šeimos nario, raginami priglausti gyvūną iš prieglaudos. Gyvūnų gerovės organizacijų atstovai tikina: tai dviguba pagalba – priglaudę gyvūną iš prieglaudos, atlaisvinsite vietą beglobiui iš Ukrainos.
 
Nuo karo bėgantys žmonės drauge su savimi išsivežė mylimus augintinius, tačiau tai pavyko padaryti ne visiems. Dėl įvairiausių priežasčių šioje šalyje likę buvę augintiniai iki šiol išgyvena karo siaubus. Ukrainoje likusiems gyventojams, kurie glaudžia be namų likusius buvusius augintinius savo namuose, padedančios Gyvūnų apsaugos ir teisių organizacijos (GATO) vadovė Brigita Kymantaitė kreipiasi į Lietuvos žmones, kurie šiuo metu planuoja įsigyti augintinį.
 
„Nors aktyviai vykdome Ukrainoje likusių buvusių augintinių pergabenimą į Lietuvą, čia susiduriame su mūsų pačių gyvūnais perpildytomis prieglaudomis. Todėl šiuo metu atsakingai įsigyti naują augintinį planuojančius žmones nuoširdžiai kviečiame ieškoti savo naujojo naujo šeimos nario globos namuose. Mes visuomet ragindavome ne pirkti gyvūnus, bet paimti iš prieglaudų, kur naujų namų laukia tūkstančiai gyvūnų. Tačiau šiuo metu į tai žiūrime dar jautriau. Jeigu priglausite beglobį po savo namų stogu, jūs globos namuose atlaisvinsite vietą, kuri padės mums išgelbėti gyvūno iš Ukrainos gyvybę“, – teigia B. Kymantaitė.
 
Augintinį įsigyti planuojantys žmonės kviečiami apsilankyti gyvūnų gerovės organizacijoje „Pifas“ ir Vilniaus gyvūnų globos namuose. Pastarosios vadovė Agnė Žėbienė teigia: mūsų  prieglaudose yra daug beglobių, laukiančių kitokio – gyvenimo namuose kaip augintiniai - pradžios.
 
„Proga padaryti du gerus darbus – tai tiesiog neįkainojama dovana tiek mūsų prieglaudoje laikomiems beglobiams, tiek iš Ukrainos atkeliausiantiems gyvūnams. Labai tikimės, kad naujo šeimos nario ieškantys žmonės bent jau apsvarstys galimybę ne pirkti keturkojį, bet priglausti vieną iš mūsų prieglaudos gyventojų. Kuo daugiau mūsų globotinių suras naujus namus, tuo didesnį skaičių gyvūnų galėsime išgelbėti nuo karo pas mūsų kaimynus“, – sako A.Žėbienė.
 
Vilniaus gyvūnų globos namai ir gyvūnų gerovės organizacija „Pifas“ aktyviai bendradarbiauja su GATO ir VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“. Šios prieglaudos priima Ukrainos gyvūnus karantinavimo, gydymo laikotarpiui, po kurio jie saugiai perduodami į laikiną globą žmonių namuose. Toks bendradarbiavimas jau leido padėti daugiau nei 60 gyvūnų. Todėl jų atstovai įsitikinę: kuo daugiau atsiras vietų saugiam karantinavimui, tuo daugiau bus galima padėti iš karo zonos atvykusių gyvūnų.
 
 
Naujų namų Vilniaus globos namuose laukiantys šunys: https://vbgst.grinda.lt/sunys/