Atgal

Glaudesnis „Grindos“ ir „Vilniaus vandenų“ bendradarbiavimas žada daugiau vertės vilniečiams

2022 05 28

Penktadienį turėjome gerą darbinę sesiją su „Vilniaus vandenų“ vadovais ir specialistais.
 
Abi įmonės turi daug bendrų sąlyčio taškų – nuo nuotekų tvarkymo iki rangos darbų mieste. Aptarėme, kaip ir kur galėtume bendradarbiauti, kad tai būtų naudinga vilniečiams ir pačioms įmonėms:
  • Aplinkosaugos klausimais – galbūt esant didesniam „Grindos“ paviršinių nuotekų laboratorijos apkrovimui kai kuriuos tyrimus galėtų atlikti „Vilniaus vandenų“ laboratorija? Tokiu atveju galėtume vykdyti platesnį taršos stebėjimą ir sparčiau aptikti galimus taršos šaltinius
  • „Grindai“ pradėjus gatvių paviršių skenavimą ir gautais duomenimis pagrįstą jų remonto prioriteto nustatymą, būtinas glaudesnis bendradarbiavimas su kitomis mieste dirbančiomis įmonėmis planuojant po kelerių metų numatomus vamzdynų remonto darbus. Pavyzdžiui, mūsų duomenys rodo, kad po 3 metų atkarpoje X jau reikės keisti gatvės dangą – ir tai galėtų būti signalas „Vilniaus vandenims“, kad tą atkarpą reikia pasinagrinėti išsamiau, pagal poreikį iš anksto numatyti planinius darbus ir sukoordinuoti veiksmus.
  • „Grindai“ esant pagrindiniu informacijos koordinatoriumi vandentiekio ar nuotekų tinklų avarijų atveju, būtina užsitikrinti atgalinį ryšį iš „Vilniaus vandenų“ – ir džiugu, kad „Vandenų“ kolegos mus girdi.
  • Rangos darbai likvidavus avarines situacijas – „Vilniaus vandenys“ nuolat operatyviai reaguoja į pasitaikančias avarijas, po kurių reikia atstatyti šaligatvių ar asfalto dangas. „Grinda“ turi ir tokių darbų kompetencijas, ir tam reikalingą įrangą. Galbūt kai kuriuos remonto ir dangų atstatymo darbus galėtų atlikti „Grinda“? Taip vilniečiai galėtų gauti geriausią darbų atlikimo laiko, kokybės ir kainos santykį.
Apibendrinant – geras, produktyvus, naudingas susitikimas, po kurio jau planuojame papildomus susitikimus, leisiančius spręsti kiekvienam padaliniui aktualius klausimus.