Atgal

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba: Vilniaus gyvūnų globos namų veikla yra pavyzdinė

2022 10 05

UAB „Grinda“ administruojamiems Vilniaus gyvūnų globos namams (VGGN)  Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) įteikė išskirtinę padėką už atsakingai vykdomą veiklą.
 
Per pastaruosius 12 mėnesių VMVT Vilniaus gyvūnų globos namuose, kuriems vadovauja veterinarijos gydytoja Agnė Žėbienė, atliko 3 patikrinimus, kurie patvirtino, kad beglobiais gyvūnais čia rūpinamasi nepriekaištingai – „Grindos“ administruojami Vilniaus gyvūnų globos namai yra viena iš nedaugelio prieglaudų Lietuvoje, kurioje nebuvo nustatytas nė vienas pažeidimas.
 
VMVT Vilniaus departamento patarėja Rūta Bajorūnaitė ir  vyriausia veterinarijos gydytoja-inspektorė Asta Kozėllienė taip pat pabrėžė sėkmingo bendradarbiavimo svarbą, suvaldant pasiutligės plitimo riziką šalyje. Rusijai užpuolus Ukrainą, Vilniaus gyvūnų globos namuose buvo apgyvendinti 37 iš karo zonos išgelbėti gyvūnai.
 
Kadangi Ukrainoje pasiutligė yra endeminė liga (kasmet fiksuojama apie 1500 atvejų), Vilniaus gyvūnų globos namų vaidmuo karantinuojant atvežtus gyvūnus buvo labai svarbus, siekiant toliau išlaikyti Lietuvos, kaip laisvos nuo pasiutligės šalies statusą. VMVT atstovės pažymėjo, kad su šia užduotimi Vilniaus gyvūnų globos namų kolektyvas susitvarkė puikiai.
 
„Kiekvienam turbūt yra malonu, kai jo pastangos yra pastebimos ir įvertinamos. Mes, Vilniaus gyvūnų globos namų kolektyvo nariai, dedame milžiniškas pastangas, kad likimo nuskriaustais keturkojais būtų pasirūpinta tinkamai. s gyvūnus ne tik gydome, maitiname, prausiame, vedžiojame, bet ir (kiek įmanoma) stengiamės sukurti jaukią,  saugią aplinką, kur jie jaustųsi mylimi“, – sako Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė, veterinarijos gydytoja Agnė Žėbienė.
 
 
 
Vilniaus gyvūnų globos namai – UAB ‚Grinda“ padalinys, atsakingas už viso miesto beglobių gyvūnų priežiūrą ir globą, kačių populiacijos kontrolės programą „Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“, užkrečiamųjų ligų prevenciją. Prieglaudos specialistai organizuoja edukacinius užsiėmimus, Vilniaus miesto senjorams teikia nemokamo gyvūnų vakcinavimo ir sterilizavimo paslaugas, iš sostinės gatvių ir viešųjų erdvių surenka kritusius gyvūnus, vykdo šalutinių gyvūninių produktų surinkimą iš Vilniaus miesto veterinarijos klinikų, sandėliavimą bei išvežimą utilizavimui.