Atgal

Vilniaus transformacijos: „Grindos“ teritorija

2022 11 23

Vilniaus miesto savivaldybė neseniai pasidalijo sostinėje vykstančių pokyčių žemėlapiu. Itin didelis virsmas laukia Vilkpėdės seniūnijoje, o „Grinda“ yra šių pokyčių širdyje – ir kaip idėjų generatorius, ir kaip jų įgyvendintojas.
  • Viena iš Vilkpėdės transformacijos vizijų – iki 2025 m. „Grinda“ turėtų išsikelti iš centrinės miesto dalies, kad atsilaisvinusi teritorija šalia Neries upės vingio galėtų būti panaudota Vilniaus gyventojų reikmėms: 
  • Vilkpėdės pramoninės teritorijos virs į gyvenamąsias – tam bus reikalinga ir socialinė infrastruktūra. „Grindos“ teritorijoje numatytos dvi naujos ugdymo įstaigos (darželis ir mokykla), pirmiausia skirtos tiek pačios Vilkpėdės, tiek kitapus upės esančių Lazdynų gyventojams (jungtis per senąjį-naująjį Elektrinės tiltą).
  • Jau pradėjome pėsčiųjų tako palei Nerį įrengimą – takas ves miestiečius nuo Vingio parko paplūdimio iki dabartinės „Grindos“ teritorijos.
  • Pavasarį įrengsime baidarių prieplauką ir aptarnaujančio transporto privažiavimo prie upės taką. Tai leis pratęsti baidarių maršrutus (kurie dabar tradiciškai užsibaigia ties Baltuoju tiltu), vilniečiams atskleis Vingio parko, Karoliniškių kraštovaizdžio draustinio, Plikakalnio atodangos grožybes.
  • Jau dabar atveriame erdvę prie „Grindos“ ir „Vilniaus šilumos tinklų“ teritorijoje esančių tvenkinių. Čia bus suformuota erdvė lauko skulptūrų ekspozicijai – taip bus suteikta galimybė pratęsti ekspozicijas tų skulptūrų, kurios jau buvo eksponuotos, atsiras nauja vieta kultūriniam ir rekreaciniam poilsiui.
  • Šalia dabartinės „Grindos“ teritorijos, prie pat upės numatoma nauja sporto zona miestiečiams: tarp jų – banglentininkams (!) ir riedutininkams skirtos erdvės.
Daugiau apie Vilniaus transformacijas: https://bit.ly/Vilkpėdės_transformacija