Atgal

UAB „Grinda“ ir operos-performanso „Saulė ir jūra“ kūrėjų bendradarbiavimas

2022 12 05

UAB „Grinda“ prisidėjo prie operos-performanso „Saulė ir jūra“ įgyvendinimo techninių darbų, į Vilniaus taksi parką (Pelesos g. 1/Dariaus ir Girėno g. 2) atgabenusi net 25 t kvarcinio smėlio iš Anykščių!  
 
Prestižiniu Venecijos meno bienalės „Auksiniu liūtu“ apdovanotas Rugilės Barzdžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės Opera-performansas „Saulė ir jūra“ Vilniuje vyks gruodžio 5–13 d.
 
Vilniuje kūrinys rodomas unikalios architektūros statinyje, kur judėdami po aštuonių aukštų serpantiną, žiūrovai vasarišką paplūdimį galės stebėti iš viršaus – iš saulės perspektyvos.
 
Būtent ant smėlo, kurį supylė „Grindos“  darbuotojai, maudymosi kostiumėliais apsirengę aktoriai ir solistai deginsis, statys smėlio pilis, skaitys knygas, žais, užkandžiaus, o atlikdami įprastas pliažo procedūras – dainuos
 
Operos librete atostogautojų mintys įgarsinamos gyva ir nerūpestinga kalba. Solo partijose – gyvenimiški rūpesčiai, prisiminimai, filosofiniai pamąstymai, net kremo nuo saulės sudėtis ir ryto planai kepti kiaušinienę. Pagaviai, su švelnia ironija ir nerimo įelektrinta muzika „Saulė ir jūra“ pasakoja apie klimato kaitą, kūniškumą, visuotinį žmogaus ir planetos nuovargį.
 
Daugiau apie projektą: https://sunandsea.lt/lt
 
LRT nuotr.