Atgal

Pradinukai susipažino su Vilniaus gyvūnų globos namų veikla

2022 12 21

UAB „Grinda“ administruojamų Vilniaus gyvūnų globos namų (VGGN) specialistai svečiavosi VšĮ  „Geros pradžios“ mokykloje, kur 1–4 klasių moksleivius supažindino su prieglaudos veikla.
 
Į susitikimą su Vilniaus gyvūnų globos namų vadove, veterinarijos gydytoja Agne Žėbiene ir veterinarijos felčere Vaida Žirniene susirinkę pradinukai aiškinosi, kodėl kai kurios katės yra pakirptomis ausimis. Kalbėjosi, ką reikėtų daryti, kad, dingus mylimam augintiniui, būtų lengva jį rasti. Aptarė, apie ką privalo pagalvoti žmogus, nusprendęs į namus ir širdį priimti keturkojį draugą.
 
Taip pat susitikimo metu Agnė ir Vaida vaikams papasakojo apie iš Ukrainos karo zonų išgelbėtus ir prieglaudoje karantinuotus augintinius. Iš viso Vilniaus gyvūnų globos namuose buvo apgyvendinti 36 gyvūnai iš karo niokojamos Ukrainos: 16 gyvūnų atvyko šių metų kovo 29 dieną (iš Lvivo), dar 20 – balandžio 5-ąją (iš Charkivo).
 
Po susitikimo vaikai buvo pilni gerų emocijų. Kai kurie pažadėjo, kad kitą kartą su tėveliais atvyks į prieglaudą ir į savo širdį ir namus priims beglobį kačiuką ar šuniuką.
 
Edukacinės paskaitėlės vaikams padeda ugdyti emocinį intelektą, moko juos rūpestingumo, atsakingo elgesio su gyvūnais. Tiek mažieji, tiek suaugusieji atkreipia dėmesį į visuomenėje pasireiškiančius ne tik vartotojiškus, bet ir ryšių, saugumo, bendruomeniškumo poreikius. Pradeda suprasti, kaip jie gali prisidėti prie gyvūnų gerovės“, – sako veterinarijos gydytoja A. Žėbienė.
 
 
Vilniaus gyvūnų globos namai – UAB ‚Grinda“ padalinys, atsakingas už viso miesto beglobių gyvūnų priežiūrą ir globą, kačių populiacijos kontrolės programą „Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“, užkrečiamųjų ligų prevenciją. Prieglaudos specialistai organizuoja edukacinius užsiėmimus, Vilniaus miesto senjorams teikia nemokamo gyvūnų vakcinavimo ir sterilizavimo paslaugas, iš sostinės gatvių ir viešųjų erdvių surenka kritusius gyvūnus, vykdo šalutinių gyvūninių produktų surinkimą iš Vilniaus miesto veterinarijos klinikų, sandėliavimą bei išvežimą utilizavimui.